mercedes GR 29.04.2013Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat două persoane de sex masculin care conduceau două autoturisme având certificatele de înmatriculare false, cartea de identitate auto falsă şi numerele de înmatriculare expirate.

 

  • În ziua de 29.04.2013, ora 08.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român Ioan D., în vârstă de 53 ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, alături de care călătorea şi cetăţeanul român Cornel V., în vârstă de 43 ani, proprietarul autoturismului.

Cu ocazia controlului documentelor poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul are certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate auto false, iar în urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că autovehiculul era radiat din circulaţie din Spania din data de 19.04.2013.

Proprietarul autoturismului declară că a cumpărat autoturismul contra sumei de 8.500 euro şi nu a avut cunoştinţă despre faptul că documentele maşinii sunt false.

  • În aceeaşi zi, în jurul orei 16.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a pezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român Cristinel A., în vârstă de 40 ani, care conducea un autoturism marca BMW.

Cu ocazia controlului documentelor poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul are certificatul de înmatriculare auto fals, iar numerele de înmatriculare provizorii sunt expirate.

Persoana în cauză declară că a cumpărat autoturismul contra sumei de 1.100 euro şi nu a avut cunoştinţă despre faptul că documentele maşinii sunt false.

 

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu numere false.