hpim1861

Cu două săptămâni în urmă, directorul executiv al Punctului de lucru din Giurgiu al VEL PITAR SA, Anca Ionela Barbu, ne vorbea despre copiii care au vizitat anul trecut „Fabrica de pâine” – cum o denumesc şi astăzi giurgiuvenii. Acţiunea se înscrie într-un program educaţional („Uşi deschise către viitor”) început cu trei ani în urmă şi care are ca scop atât informarea elevilor asupra modului în care se desfăşoară procesul de producere a produselor de panificaţie, dar şi recompensarea unora dintre tineri cu o serie de premii care să le stimuleze creativitatea, interesul si curiozitatea.

„În anul 2008 – spunea d-na director Barbu – fiecare serie de copii din cele şase şcoli generale din municipiu, care ne-au trecut pragul, însemnând peste 1600 de elevi, a fost provocată să participe la un concurs de desene inspirate din scenele pe care le-au văzut în fabrică.

Toate lucrările au fost foarte bune, generând mari dificultăţi în departajarea lor valorică. În cele din urmă, am desemnat drept câştigătoare un număr de nouă desene : trei pentru primul loc, trei pentru locul III şi alte trei pentru al treilea loc al podiumului”.

Premiul I, ce a constat într-o excursie de 3 zile la Bran, a fost adjudecat de Toma Bianca Iulia (clasa a IV-a), Ştefan Cezar (clasa a II-a) şi Ciobanu Marian (clasa a III-a), toţi trei de la Şcoala Generală Nr. 1 Giurgiu. Premiul II a fost acordat elevilor: Anghel Cristina Andreea (clasa a IV-a), Ionescu Delia Marilena (clasa a IV-a) ambele fiind eleve la Şcoala Generală Nr. 7 şi Larisei Adriana Daia (clasa a II-a) de la Şcoala Nr. 8 şi a constat în rucsacuri, tricouri şi dulciuri. Câştigătoarele premiului al III-lea au fost Iordache Laura (Şc. Nr. 7 – clasa a IV-a), Naipeanu Daniela (Şc. Nr. 7 – cls. I) şi Ionela Cătălina Florica (Şc. Nr. 1 – clasa a III-a). Premiile au constat în dulciuri, suporturi de creioane şi creioane colorate.

Aşa cum ne mai spunea d-na Anca Barbu, şi anul acesta programul este în plina desfăşurare, copiii fiind foarte interesaţi atât de vizita în incinta fabricii, cât şi de premiile puse în joc.

Oferim alăturat două dintre lucrările premiate şi o fotografie înfăţişând un grup de elevi ai unei şcoli premiaţi de Vel Pitar.

(C. R.)