La plăcinte înainte…! La acțiunea de salubrizare de sâmbătă , din Cartierul Istru , au lipsit tocmai voluntarii!

1
243

DSC01701La propunerea Primăriei Giurgiu, cartierul Istru a intrat din nou în curățenie. 

Zeci de muncitori de la Financiar Urban, Giurgiu Servicii Locale și ADPP au fost angrenați în acțiunea de curățenie organizată de municipalitate, sâmbătă 27 februarie, începând cu ora 9.00, în cartierul ISTRU. După cum ne declarau organizatorii s-au folosit în acest scop un buldo, două mașini grele , 3 tractoare și un compactor.   

 Autoritățile locale au încărcat și de această  multe tone de gunoi (87 to.) așa cum s-a întâmplat și la acțiunea precedentă. S-a acționat în toată zona și de asemenea  în blocul ” Repchim”. Poliția Locală s-a  ocupat la rândul ei  de înștiințarea  locatarilor de această acțiune, invitându-i la curățenie și pe locuitorii Blocului D. 

 Din păcate – așa cum ne spuneau organizatorii – cetățenii din cartierul Istru nu prea au fost încântați de ideea că trebuie să facă  muncă voluntară, absentând de la acțiune, demonstrând că mulți au rămas tributari concepției: ” de mizeria pe care o fac cetățenii să se ocupe …Primăria!”, fiind obișnuiți să vină doar atunci când după terminarea acțiunii se oferă participanților, mici și bere!?

 Deși aici sunt concentrate multe familii de romi, participanții la acțiune ne declarau că aceștia nu prea au fost văzuți în timpul acțiunii. De obicei liderii acestora se înghesuie la sprijinele materiale pe care le solicită Primăriei Giurgiu, deși  nimeni nu știe nici până astăzi pe ce s-au dus multe din ele…Probabil că pe apa Sâmbetei sau prin conturile semnatarilor acestor cereri.

 

(Marian TARU)