Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu  (SPF Feteşti) au depistat trei cetăţeni români care pescuiau folosind dispozitive electrice interzise de lege.

 Marți 9 septembrie , poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Feteşti ( judeţul Ialomiţa),  în urma unor informaţii primite, au depistat pe braţul Borcea (pe direcţia km 47), trei  bărbați care pescuiau ilegal cu ajutorul unui aparat electric confecţionat artizanal. Poliţiştii de frontieră au intervenit chiar în momentul în care bărbaţii încercau să urce barca pe un peridoc ataşat unui autoturism, cu intenţia de a părăsi zona.  În urma verificărilor efectuate s-a constatat că braconierii sunt trei cetăţeni români cu vârste cuprinse între 35 şi 47 de ani, toţi cu domiciliul pe raza municipiului Feteşti, aceştia fiind de mai mult timp în atenţia oamenilor legii.

La controlul autoturismului şi a ambarcaţiei folosite la pescuit, au fost descoperite un aparat electric confecţionat artizanal, un acumulator auto, 25 m conductor electric şi cantitatea de 34 kg peşte din specia somn, care a fost predat unei societăţi comerciale din localitate. Celelalte bunuri au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul lăsat în custodie unuia dintre pescari.

În  cazul celor trei,  sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice prin curentare, iar cei trei braconieri, în cazul în care sunt găsiţi vinovaţi, riscă  pedepse cu închisoare de la 1 la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani.