Deşi, prin înfiinţarea Uniunii Social Liberale, ar fi trebuit ca toate conflictele apărute la nivel local între reprezentanţii PSD şi PNL să dispară, la Oinacu, reprezentanţii celor două partenere de alianţă sunt departe de a pune capăt scandalurilor şi atacurilor. Aşa se face că certurile dintre PNL şi PSD continuă acolo, şi, ca urmare a unor recente acuzaţii ce i-au fost aduse de membrii PNL, primarul din Oinacu, Mircea Pencea, a ales publicaţia noastră pentru a demonta aceste acuzaţii. Redăm mai jos, integral, răspunsurile primarului Mircea Pencea la acuzaţiile ce i-au fost aduse:

„Nu am nicio legătură cu incidentele de la stadionul din Braniştea!”

„Regret că trebuie să răspund prin presă celor care umblă numai cu minciuni, pentru că eu am declarat că nu am timp de scris sau să merg la Tv., însă fac asta la insistenţele cetăţenilor.

În legătura cu faptul că eu aş fi oprit curentul electric la stadionul Braniştea, cetăţenii comunei Oinacu trebuie să ştie că este o minciună inventată de BURTAVEL LAURENŢIU şi TÎRCĂ FABIAN. Eu, încă de la prima discuţie despre acest spectacol, în şedinţa de Consiliu local, am dat dispoziţie viceprimarului, lui Mîrzea Costel şi Graure Florin să se ocupe de igienizare la stadion, întrucât organizatorii au refuzat să-l ţină la Şcoala Braniştea, unde eu am recomandat. Am lucrat până vineri, 12 august, cu cei 4  salariaţi de la Apă, oamenii de serviciu de la Primărie şi cei de la ajutorul social. Vineri, 12 august, ora 12, viceprimarul şi contabilul au mers cu mine la stadion ca să-mi arate că totul este în regulă.Tot vineri am dat şi avizul care să dea confirmarea să se ţină spectacolul şi care a fost semnat de şeful Jandarmeriei Giurgiu, şeful de post de la Oinacu, secretarul Primăriei şi primar. Când am dat acest aviz, am invitat şi pe preotul DUŢU. Preotul DUŢU a fost coordonatorul acestui spectacol şi a fost întrebat atât de mine, cât şi de comandantul Jandarmeriei Giurgiu dacă în acest spectacol este implicat vreun partid politic şi dacă se dă bere şi mici pentru a şti cum să asigurăm paza la spectacol. Preotul DUŢU a spus că nu este implicat niciun partid şi că nu se dau mici şi bere. Preotul DUŢU trebuia să se prezinte la Primărie şi să preia pe proces-verbal în primire stadionul şi după terminare să-l predea, că aşa este regula, conform legilor după care se lucrează în administraţie.Viceprimarul a venit la mine şi mi-a spus că, consilierii P.N.L., în frunte cu BURTAVEL ION LAURENŢIU şi TÎRCĂ FABIAN au intrat pe stadion. I-am lăsat, nu am zis nimic, ca să aud după ce au terminat că eu am oprit curentul. Imediat am luat legătura cu ENEL şi am întrebat dacă a fost vreo intervenţie la stadionul Braniştea sau dacă cineva a sunat pentru stadion şi mi-au răspuns că nu a fost nicio oprire şi nu a fost nicio intervenţie la stadion. Prin această minciună şi-au batut joc de munca pe care viceprimarul, contabilul şi asistentul social au depus-o timp de 7 – 8 zile ca terenul de sport să corespundă. Eu m-am obişnuit ca ei să spună vrute şi nevrute despre mine, eu le spun că pe mine mă caracterizează faptele, şi pe ei – minciuna.

„Consilierii PNL votează împotriva intereselor comunei”

Îi deranjează că mă interesează gospodărirea comunei şi nu politica, lui TÎRCĂ FABIAN îi spun ce mi-a spus unchiul lui bun, să îşi întemeieze o familie şi să aibă grijă de ea şi să lase comuna în pace, că nu ştie ce vrea şi face oamenii să se certe între ei. BURTAVEL şi MARINCEA au spus că am pus balast pe unde am vrut eu şi că am spus că nu se face asfalt. Vă spun eu că licitaţia pentru asfalt s-a ţinut, iar balast am pus conform hotărârii C.L. pe toate drumurile de pământ din satul Comasca, la intrare în satele Oinacu şi Braniştea şi nu am pus pe străzile care sunt prinse la asfaltare. Lui Marincea îi recomand să nu mai spună minciuni cu GROPANA pentru că eu nu vindeam proprietatea lui LICĂ PĂDURARU şi a AGROIS –ului şi mi-au spus cetăţenii că placa asta este zgâriată de mult. Cetăţenilor care mi-au zis să-i zic anumite lucruri lui Marincea şi Burtavel le cer scuze, pentru că sunt lucruri urâte şi nu le voi spune niciodata nimănui.

Mai nou, la ultima şedinţă de Consiliu local, consilierii P.N.L. BURTAVEL ION LAURENŢIU , ROŞCA MARIN, GOGONEAŢĂ DOBRE, CIOBANU ION , DEDEU DANUŢ şi MORTU VICTOR, consilier  P.D., au fost împotriva construirii unui garaj pentru buldoexcavator, maşină si tractor, 2 magazii materiale şi remiza P.S.I. Tot la ultima şedinţă, domnul TÎRCĂ FABIAN, care se dă consilierul domnului Primar al municipiului Giurgiu, a participat la şedinţă şi le spunea cum să voteze şi ei votau cum le spunea şi pe urmă unii stau cu capul în jos şi nu mai ziceau nimic când îi întrebau ceilalţi de ce nu votează (exemplu: ROŞCA MARIN – l-am întrebat de ce nu votează şi stă cu capul în jos). Atunci când s-a pus în discuţie rectificarea bugetului, pentru a aloca bani pentru iluminatul public şi echipa de fotbal, consilierii P.N.L. şi P.D. au fost, iniţial, împotrivă, dar, după insistenţele contabilului, vicelui şi ale mele, au revenit şi au fost de acord. Ei nu vor să mai voteze nimic pentru dezvoltarea comunei. Le spun eu: cu sau fără voia lor, eu tot voi continua proiecte pentru dezvoltarea comunei. Mai mult, la începutul anului, când am făcut programul de dezvoltare al comunei, domnul CIOBANU şi domnul DEDEU DANUŢ au spus că de ce nu facem un garaj la Buldo şi magazie de materiale, ca să nu mai punem ajutoarele care vin în Cămin şi acum au spus că nu avem nevoie de aşa ceva. Eu îi întreb pe cei de la P.N.L.: le convine când scot acasă maşina din garaj? Dacă buldoexcavatorul stă mereu afară, cauciucurile sunt crăpate de soare şi, mai mult decât atât, atât acest utilaj, cât şi maşina Primăriei, au fost găsite, de câteva ori înţepate lateral, fiind parcate în faţa Primăriei. Tot la ultima şedinţă, aceiaşi aconsilieri nu au fost de acord să scoatem izlazul de la FRĂTEŞTI la licitaţie cu strigare şi publicare la ziar, cum cere legea şi o să rămână pârlog. Acest izlaz a adus un venit foarte mare la buget în fiecare an, de când îl avem. Eu le-am mai spus  că ei au candidat  pentru a dezvolta comuna, nu pentru a pune piedici în dezvoltarea comunei şi să-şi urmărească interesele.

„Am alocat an de an bani bisericilor din comună”

Referitor la articolul publicat la ziar că eu aş fi „mâncat” 1,7 miliarde de la biserica Comasca, cred că cu minciuna asta s-au convins toţi cetăţenii comunei. Este adevărat că eu am fost aproape de cetăţenii care au umblat să facă această biserică. Contractul nu a fost făcut pe numele Primăriei, pentru că nu se putea, contractul a fost  făcut de consilierii parohiali şi într-adevăr a fost pusă ştampila parohiei Braniştea, pentru că satul Comasca nu exista la timpul respectiv. Mai şi minte că am spus eu că nu mă interesează, că ar fi de vină răposatul preotul CHIRU, preotul nu s-a ocupat de construirea bisericii şi nu are nicio răspundere. Trebuie spus că, înainte să fiu primar, consilierii parohiali care s-au ocupat de obţinerea actelor pentru a se putea construi biserica au avut discuţii cu proiectantul şi firma care a construit biserica. Eu i-am ajutat să obţină toate avizele şi autorizaţia, am virat banii de la Primărie cu acordul Consiliului local, de la Consiliul Judeţean, am discutat cu anumite persoane de la anumite firme care au sponsorizat lucrările de construcţie. Toţi aceşti bani

s-au virat prin ordin de plată prin biserica Oinacu, niciun ban nu s-a derulat prin Primărie, nu a existat  niciun ban care să se platească de la instituţie din mână pentru că nu este posibil aşa ceva. Banii în mână au fost cei strânşi de cetăţeni şi care au fost daţi de ei firmei constructoare şi li s-a dat chitanţă şi facturi. Toate proiectele şi actele au fost la domnul GOGONŢEA MARIN şi la răposatul nea LAZĂR  MIHALCEA. Cine doreşte lămuriri să meargă la Comasca şi să discute cu cetăţenii care au umblat prin sat pentru a strânge bani. Domnul BURTAVEL LAURENŢIU să ştie că eu am dat bani mulţi  din buzunar când s-a construit Biserica Comasca, nu să iau, la fel şi Biserica Braniştea, dacă nu începeam eu reparaţiile, nu se mai făceau… şi să-l întrebe pe VICTOR MORTU, care era viceprimar atunci, că eu am cumpărat primii 25 de saci de ciment cu bani din buzunar şi am adus nisip. Până acum, reclamau că am dat bani mulţi la Biserica Oinacu şi acum s-au unit cu preotul de la Oinacu şi fac cereri peste cereri ca să dau bani la biserică. Eu am dat bani în fiecare an la biserici, fără să-mi spuna cineva, dar anul acesta se vede ce este în toată ţara, iar dacă se va rectifica bugetul, bisericile vor primi bani şi anul acesta. Dacă un preot spune că am impus eu cu cine să lucreze la Biserici, să vină în faţa comunei şi să spună că eu am impus cu cine să lucreze. Aşa cum am mai spus, ei umblă cu tot felul de minciuni pentru a mă decredibiliza pe mine. Asta le este educaţia, eu am mai spus: „tot hoţul face gardul mare”. Domnii BURTAVEL LAURENŢIU şi TÎRCĂ FABIAN îşi bat joc de efortul pe care l-au făcut cetăţenii satului COMASCA şi cu mine ca să terminăm această biserică.

„Canalizarea, asfaltarea şi alimentarea cu apă nu depind de Primărie, ci de Guvern…”

Au mers în satul Comasca să facă şedinţă aruncând bilete în numele preotului şi au spus numai minciuni, fară ca preotul să ştie. Spre exemplu, au spus că au aprobat canalizarea şi apa şi nu vreau eu să fac – eu am spus consilierilor şi în Consiliu că de asfalt, canalizare şi apă se ocupă Guvernul, pentru că el este ordonatorul principal de credite şi nu cum au spus ei, că am primit bani şi nu vreau să fac. Nu vine niciun ban la Primărie, totul este dirijat de Guvern, spune toată ziua că mă cert cu preoţii şi doctorii. Cetăţenii trebuie să ştie că, după ce am citit acel  articol, am discutat cu preoţii să văd dacă le-am spus aşa ceva şi

mi-au spus oamenii că nu le-am spus aşa ceva pentru că nu am avut nicio discuţie cu niciun preot şi nici cu vreun medic, în afara de cazul cu bulionul din primul mandat. În  legătură cu discuţiile pe care le are domnul BURTAVEL cu EMIL să şi le rezolve, nu e problema mea şi nici a Primăriei, eu nu discut cu nimeni problemele Primăriei. Deocamdată, eu am demonstrat că m-am ocupat de comună şi lumea vede că eu nu am un program normat şi sunt şi ziua şi noaptea, şi sâmbăta şi duminica în comună. Au spus la Comasca că nu s-a dat cu îngrăşăminte la izlaz; să întrebe comisia care a stat acolo şi ciobanii, că locul era alb de îngrăşăminte. Au avut dreptate cetăţenii când mi-au zis „câte minciuni au spus aştia până acum şi câte vor mai spune până la alegeri să le creadă ei, nu noi, pentru că îi cunoaştem bine pe amândoi şi ştim ce pot”; oamenii mi-au zis „sunt nişte oameni disperaţi”, îmi trimit vorbe că mă termină, că îmi dau foc, că mă bagă în puşcărie, lucruri pe care eu le-am adus la cunoştinţa celor cu putere de decizie, pentru ca nu se ştie cu asemenea oameni… spun că nu mă ocup eu de proiecte pentru comună… deocamdată, eu am făcut mult mai mult decât am promis de fiecare dată când am candidat şi, mai mult, anual eu fac un program de dezvoltare a comunei şi trimestrial  se raportează la Prefectură. Cu ce nu au fost ei de acord – cu garajele, magaziile şi remiza – trebuie să ştie că fac parte tot din programul de dezvoltare al comunei. Eu nu am spus niciodată cetăţenilor comunei vreo minciună, cum spun ei, şi niciun cetăţean din comună nu a venit să-mi spună că l-am minţit, pentru că, aşa cum am mai spus, sunt omul faptelor, nu al vorbelor. Au spus că nu am alocat anul trecut bani pentru biserici; minciuni – mergeţi la fiecare biserică şi o să vedeţi că am alocat bani frumoşi şi cu acordul Consiliului local, dar ei atât ştiu: să mintă, au uitat când au facut reclamaţie pentru aceşti bani… Cetăţenii care m-au sunat când s-a făcut spectacolul

mi-au zis că nu le dă la toţi mici şi bere şi fac deosebire între ei, trebuie să ştie că nu eu m-am ocupat de aceasta, ci BURTAVEL şi TÎRCĂ FABIAN. Tîrcă Fabian şi Burtavel Laurenţiu aduc portbagaje de ziare în care scriu ce le trece prin cap şi le aruncă prin comună în gospodăriile cetăţenilor. GOGONEAŢĂ DOBRE vorbeşte la mişto în şedinţele Consiliului local şi în maşină, când face curse ilegale, la fel spune numai minciuni despre mine la oameni, spune că lui nu-i face nimeni nimic, că are relaţii la poliţie şi are un frate care este tare în Poliţie.

„Poate liderii PSD şi PNL vor afla, în sfârşit, cum funcţionează Alianţa la Oinacu”

Spun de mine că nu fac politica USL-ului, dacă ei consideră că aşa trebuie să facă pentru a  câştiga puterea – cu minciuni – eu le spun că nu eu hotărăsc, ci cetăţenii comunei, şi nu mă interesează  cine candidează, pentru că oricine e liber să candideze, nu cum spune  BURTAVEL LAURENŢIU că aş avea ceva cu el, eu, pentru că el ar fi un posibil candidat. Ei profită că la Giurgiu organizaţia judeţeană PSD este ca şi inexistentă, dar poate cine citeşte aceste rînduri le trimite domnului PONTA şi domnului CRIN ANTONESCU să vadă cum merge la Giurgiu U.S.L.-ul. Vorba cetăţenilor din comună: „măi  MIRCEA – aşa cum îmi spun cetăţenii – lui BURTAVEL nu i-o fi frică de DUMNEZEU să mintă continuu, pentru că a avut şi el necaz cu un copil şi acum are nepoţi… Ei fac toata ziua anonime şi reclamă peste tot şi dacă le-am spus că ştiu că ei le fac la calculator şi că eu am intrat în posesia acestor anonime de la ei de acasă, acum le bat la maşină, mai nou, ca să nu le găsească cineva dacă-i controlează în calculator. Dau telefoane cu număr ascuns noaptea, după ora 12, atât la mine, cât şi la neamuri şi prieteni şi ameninţă. Am spus: asta le este educaţia! Domnul BURTAVEL spune că este ameninţat; dacă are probe, să meargă la Poliţie sau Parchet, să spună cine îi ameninţă, eu nu am timp de prostiile lui.

„Reclamaţii peste reclamaţii…”

Referitor la „firmele mele de casă” îi spun să nu aibă nici mai mult nici mai puţin decât câte firme am eu. Dacă aveam nu mă mai chinuiam toată ziua pe câmp la agricultură şi cu animale, în legătură cu cârciuma din centrul satului îi spun să intre în acea cârciumă de câte ori am intrat eu în ea; dacă eu urăsc ceva, urăsc cârciumile – se ştie – şi ştie tot satul Oinacu că eu nu mă ocup de aşa ceva. Face reclamaţii la copiii mei peste tot, el vrea ca eu şi copiii mei să nu facem nimic. Din nou spune că am cazat 40 de persoane străine la Şcoala Braniştea să sape puieţii plantaţi şi minte cetăţenii că îi plătesc cu bani de la Primărie. Am mai spus – Consiliul Judeţean Giurgiu este coordonatorul Proiectului şi s-a ocupat de această împădurire, banii pentru această împădurire vin de la Fondul de Mediu – la ora cînd scriu aceste rânduri, firma care a plantat pădurea nu a primit niciun leu. Totodată, împădurirea şi întreţinerea se fac numai pe banii firmei şi, atunci când vor veni bani, Consiliul local va modifica bugetul – să ştie domnul Burtavel. Scrie că mi-am mărit salariul eu şi soţia – numai unul ca el putea să facă aşa ceva. Trebuie spus că toate Primăriile din ţară, Consiliile Judeţene şi Poliţia au luat un spor de dispozitiv conform unor hotărâri judecătoreşti şi, în urma controalelor de la Curtea de Conturi, îl dau înapoi toate instituţiile care au fost controlate. La Primăria Oinacu, acest spor l-au primit toţi salariaţii, inclusiv oamenii de serviciu, şi toţi îl dau înapoi conform deciziei Curţii de Conturi. Aş vrea să-l văd cum se descurcă cu 5 milioane lei vechi, cum iau salariaţii Primăriei?

„Nu voi răspunde cu aceeaşi monedă, aruncând acuzaţii murdare…”

Referitor la ce a făcut domnul BURTAVEL la complex, mi-au cerut foarte mulţi oameni să spun şi le cer scuze că nu mă caracterizează pe mine aşa ceva şi nu pot să scriu asemenea lucruri. Mai nou spune că îl urmăreşte BANU COSTEL, DOBRA MARIAN şi NICU DIAN, păi aceşti oameni nu mai au altă treabă? Cine este domnul BURTAVEL şi ce interes ar avea aceşti oameni şi ce face ca să-l urmărească? Eu îmi  doresc consilieri ca BANU COSTEL şi DOBRA MARIAN pentru dezvoltarea comunei. Domnul BANU COSTEL, ori de câte ori discută cu cetăţenii şi aceştia îi aduc la cunoştinţă problemele comunei vine împreună cu aceştia la mine şi problemele sunt rezolvate în limita posibilităţilor şi legal. În legătură cu numele străzilor, am mai spus: nu primarul dă numele la străzi, de acest lucru s-au ocupat toţii salariaţii şi hotărârea a fost luată de Consiliu local. Domnul BURTAVEL este supărat pentru că a propus ca strada lui să se numeasca ION BANU şi Consiliul local nu a fost de acord (nu a aprobat). Referitor la necazul pe care eu l-am trecut cu ceapa nevinovat şi de care spun prin comună şi scriu la toate ziarele, nu-i doresc să treacă prin ce am trecut eu şi Dumnezeu m-a ajutat şi nu am nici cazier. Mai nou, spune că am fost colaborator al securităţii; să demonstreze, eu îi spun că ştiu cum am luat comuna şi cum arată acum… trebuie să ştie că ştiu că o parte din consilierii lui îmi spun  ce discută şi mulţi îi spun că nu e corect cum le spune să voteze. Încă o dată regret că sunt nevoit să scriu la ziar, dar i-am înţeles pe cetăţenii cu care am stat de vorbă şi am vrut să dăm drept la replică, întrucât cei care vorbesc la televiziunea P.N.L. şi la ziare despre mine dacă erau profesionişti trebuia să se intereseze şi să-mi dea drept la replică. În încheiere, eu spun cetăţenilor să stea liniştiţi şi să nu se ia după minciunile lor, pentru că, aşa cum am spus, proiectele de dezvoltare a comunei vor merge înainte. Eu le mulţumesc pentru înţelegere tuturor cetăţenilor comunei şi le promit că voi fi alături de ei în continuare. AŞA SĂ-MI AJUTE DUMNEZEU!