Marţi, 27 septembrie, s-a prezentat la sediul redacţiei noastre, pentru a solicita drept la replică, în urma articolului „La Oinacu nu s-a auzit de alianţa PSD-PNL!” apărut în publicaţia noastră nr.38 din 23 septembrie, domnul Laurenţiu Burtavel (foto) – preşedintele Organizaţiei PNL Oinacu, înarmat cu un maldăr de dosare cuprinzând acte doveditoare la afirmaţiile pe care le va face mai jos. După ce ne-a spus că în respectivul articol el şi Fabian Ţârcă au fost calomniaţi pe nedrept de actualul primar al comunei, primar cu care cetăţenii comunei au fost bătuţi, la figurat bineînţeles, de Dumnezeu de trei mandate, fiind un om ranchiunos care  nu face nimic bun pentru oameni, umblând în schimb doar cu minciuni şi reclamaţii, a declarat pe propria răspundere:

„Acuzaţiile domnului primar sunt  de fapt minciuni grosolane”

„Tot ce a declarat Mircea Pencea, primarul comunei Oinacu, în articolul respectiv, ca şi toate acuzaţiile făcute la adresa mea (n.n. Laurenţiu Burtavel) şi Ţârcă Fabian sunt minciuni grosolane, pe care le demontez în faţa dumneavoastră, pentru cititorii publicaţiei şi cetăţenii comunei, cu acte doveditoare, concrete, care pot fi studiate de oricine la sediul organizaţiei PNL Oinacu, după cum urmează: Procesul verbal al şedinţei Consiliului local Oinacu, din 8.07.2011, care relevă fără nici un fel de dubiu că domnul primar Mircea Pencea şi o parte din consilierii locali ai PSD (Roşca Constantin, Banu Costel, Dobra Marian şi Gherghina Stănel) au votat împotriva desfăşurării Festivalului organizat de mine şi Ţârcă Fabian împreună cu preotul Duţu Stelian, pe stadionul comunal. Tot în aceeaşi şedinţă, aceeaşi consilieri au votat la îndemnul primarului împotriva asocierii Primăriei Oinacu, într-un proiect cu Consiliul Judeţean Giurgiu, ce prevedea devierea traficului greu de pe strada Centurii. Acest lucru este confirmat de Procesul verbal al şedinţei şi de sătenii participanţi la această şedinţă. Ca să nu se ţină spectacolul angajaţii primăriei, trimişi de domnul primar, au demontat tabloul electric de la stadion. Pentru a avea loc acest spectacol am fost nevoiţi să mergem la Enel, la domnul director Buşcu, cu o cerere specială. Am plătit şi ni s-a montat un alt tablou electric, pentru 2-3 zile şi astfel am putut ţine spectacolul. Afirm că acest lucru a fost premeditat de primar, fapt ce rezultă şi din răspunsul Primăriei Oinacu către preotul comunei, că la stadion nu este apă, curent electric şi alte utilităţi. În realitate ele existau, deci se puteau folosi la spectacolul de Sfânta Mărie”.

Stadionul a fost igienizat de PNL nu de Primărie

„O altă minciună grosolană folosită de primar la adresa noastră rezultă din afirmaţia privind igienizarea stadionului, care era plin de bălării. Această operaţiune a fost făcută la insistenţa şi rugămintea mea de domnul Ciobanu Floricu, şi nu de cei menţionaţi în articol de domnul primar. Acelaşi lucru l-am efectuat şi după spectacol. Referitor la vânzarea Punctului turistic Gropana menţionez că acesta a fost vândut în 2007 de Primăria Oinacu la iniţiativa lui Mircea Pencea, aşa cum reiese şi din expunerea sa de motive din Contractul de vânzare-cumpărare şi Hotărârea Consiliului local nr. 29 din 23.07.2007. Suprafaţa de 35.204 metri pătraţi (3,5 ha)  a fost vândută la un preţ derizoriu de numai 49.286 lei, fapt atestat la 1.11.2007 în Biroul Notarial Public-Elena Durbac. Mai precizez că votul consilierilor PNL în şedinţa Consiliului local din 30.08.2011 referitor la construcţia unui garaj în curtea primăriei, garaj cu o valoare de 1,5 miliarde de lei, a fost negativ. Noi nu am putut fi de acord cu acest preţ, evidenţiind că altele sunt priorităţile noastre: crearea de locuri de muncă, extinderea reţelei de apă în satul Comasca, introducerea gazelor naturale, construirea reţelei de canalizare, sau a câte unui grup social modern în satele Braniştea şi Comasca, pentru copiii de la grădiniţă etc. Faţă de islazul din punctul Frăteşti, care aparţine comunei Oinacu (121 ha) poziţia mea şi a consilierilor PNL a fost aceea ca izlazul să fie folosit doar de cetăţenii cu domiciliul stabil în comuna noastră, deoarece s-au format numeroase societăţi cu profil agricol. Domnul primar Mircea Pencea insistă să-l închirieze unei terţe persoane din afara comunei pentru 5 ani, poziţie cu care nu putem fi de acord. Aceasta a fost poziţia noastră în şedinţă şi nu cea relatată de dumnealui în articolul de săptămâna trecută”.

Parohia Comasca este executată silit printr-o hotărâre judecătorească

„Referitor la Biserica din Comasca precizez că toate lucrările efectuate aici au fost realizate de firma de casă a primarului Mircea Pencea, SC Constructorul din Giurgiu. Parohia Comasca a fost dată în judecată de firma giurgiuveană cu dosarul nr. 191/122/2008 şi a pierdut în instanţă procesul definitiv şi irevocabil la Tribunalul Giurgiu, fiind obligată să îi plătească circa 1,7 miliarde de lei. Deci, acum se poate vede cine minte şi cine spune adevărul! Parohia are acum conturile blocate, deoarece este în procedură de executare silită, conform hotărârii Tribunalului Giurgiu din 7.04.2011. Doresc ca cetăţenii din Comasca să înţeleagă adevărul, că nu doar cei doi menţionaţi de primar au construit biserica, ci ea a fost făcută de tot satul, oamenii făcând eforturi uriaşe în acest sens. Doar primarul se face vinovat de aducerea acestei firme şi de această datorie a parohiei Comasca. Dacă şi-a asumat construcţia bisericii atunci să îşi asume şi datoria, deoarece toată lumea ştie că el a coordonat lucrările. De asemenea, nu înţeleg de ce tot această firmă, la care Parohia Comasca are datorii, a mai construit ulterior şi camera pentru centrala termică, investiţie la o valoare supraevaluată  de 250 milioane de lei vechi. Părintele Neacşu Marius mi-a relatat că a fost obligat de primar să lucreze tot cu această firmă, fără licitaţie, spunându-i-se că altfel nu primeşte bani de la primărie. Preotul mi-a spus că domnul Mircea Pencea i-a sugerat să nu angajeze apărător în procesul cu firma constructoare şi iată unde s-a ajuns! În altă ordine de idei, doresc să îl întreb pe domnul Mircea Pencea, care spune că Guvernul răspunde de canalizare, asfaltare şi alimentarea cu apă: Cine i-a aprobat asfaltarea şi înfiinţarea reţelei de apă? Nu cumva Guvernul Tăriceanu (PNL) în anul 2005, mandat în care a avut şi cele mai bune rezultate. Că în rest, în celelalte două mandate nu a făcut nimic!”

Primarul împarte manifeste

„În luna decembrie 2010, primarul Mircea Pencea a aruncat prin comună manifeste cu minciuni şi calomnii la dresa preotului din Oinacu, înştiinţându-l astfel că îşi va da demisia din Consiliul Parohial cu data de 10.12.2010. În aceste manifeste îl acuza pe preotul Duţu, printre altele, că face şedinţă de partid în biserică, lucru complet fals. Neştiinţa primarului este dovedită în manifestul respectiv şi de faptul că nici nu cunoaşte, cel puţin, ce hram poartă biserica din Oinacu, menţionând alt nume în loc de Adormirea Maicii Domnului. Acelaşi lucruri au fost reclamate de două ori şi la Episcopia Giurgiu. Lucruri asemănătoare a făcut şi cu preotul din Braniştea. Personal am o părere foarte bună despre aceşti doi preoţi care au făcut lucruri deosebite pentru comunitate, de când au preluat parohiile respective. Îi asigur şi pe această cale că îi voi susţine permanent, deoarece vor binele enoriaşilor. Deci, iată că primarul nu este în relaţii bune cu preoţii, aşa cum afirmă în articolul pentru care am solicitat drept la replică. Afirm că primarul Mircea Pencea s-a judecat 5 ani, în dosarul penal 5045/236/2007, cu medicul Tudor Oleg pentru loviri. Deci primarul nu este în relaţii bune nici cu medicul de familie din comună. Acelaşi comportament reclamagiu la avut şi faţă de medicul Florea Mihaela pe care a reclamat-o peste tot. Eu şi colegul meu de partid mai suntem acuzaţi de primar că suntem nişte oameni disperaţi. Ţin să îi amintesc domnului Mircea Pencea că nu eu şi nici colegul meu care nu candidează la nici o funcţie în comuna Oinacu, ci dumnealui pentru a-şi menţine puterea pentru el şi pentru soţie, soţie care este referent Cămin cultural; cumnata şi nepoata care lucrează tot la Primăria Oinacu, este un om disperat”.

Primarul PSD va candida pentru PDL!

„Referitor la alianţa USL, din care face parte şi primarul Mircea Pencea, menţionez că domnul Pencea face parte doar scriptic pentru că a fost ales pe lista PSD. Practic el este înregimentat la PDL, partid cu care cochetează intens. Dovadă pentru cei care nu cred acest lucru? Avem. Deţinem la sediul PNL Oinacu un film pe care îl avem de la şedinţa PDL de la Comana, şi mai recent, avem probe, chiar din ziua apariţiei articolului pe care tocmai îl demontăm, pe 23 septembrie. În aceea zi Mircea Pencea era la şedinţa PDL de la Ghimpaţi. Martori în acest sens sunt preşedintele PDL Oinacu şi soţia sa. La această şedinţă s-a anunţat că actualul primar PSD Mircea Pencea va candida în 2012 la funcţia de primar al comunei Oinacu din partea PDL! Considerându-l un trădător politic şi un mincinos mă întreb şi vă întreb şi pe dumneavoastră cetăţenii comunei – cum pot să fac o alianţă cu un asemenea om?!? Trădătorul în acelaşi articol îşi exprimă opinia despre Organizaţia Judeţeană PSD Giurgiu afirmând că este inexistentă, deci nu o recunoaşte!”

Omul cu mai multe feţe

„Adevărata faţă umană a primarului Mircea Pencea se poate vedea şi din rândurile articolului de săptămâna trecută, în care se bucura de decesul fiului meu! Primarul îmi atrăgea atenţia că, acum, am şi nepoţi şi nu îmi este frică de Dumnezeu! Nu ştiu ce-a vrut să spună. Nu mai comentez şi spun doar atât „Nu doresc nici duşmanilor duşmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu!” Dacă crede că noi îl ameninţăm telefonic, în toiul nopţii, îi sugerăm să ia legătura cu Poliţia, că doar asta ştie să facă cel mai bine – să reclame. Referitor la Procesul verbal al Curţii de Conturi, din 12.06.2010, precizez că primarul Mircea Pencea a fost amendat de două ori pentru abateri de la legalitate şi regularitate, fapte constatate şi care au cauzat prejudicii. Doritorii pot consulta acest proces la sediul Organizaţiei PNL Oinacu. Curtea de Conturi l-a pus pe domnul Pencea şi pe soţia sa să restituie sumele încasate în mod necuvenit ca fiind sporuri salariale. Tot ceea ce am declarat, am făcut-o pe baza unor documente, pe care le-am prezentat redacţiei, fiind doar o parte din baza actelor de care dispun, documente care se găsesc spre studiu la sediul PNL Oinacu. În concluzie, ţin să-i transmit domnului primar Pencea că noi PNL Oinacu, cu toate că nu deţinem aceleaşi pârghii ca dumnealui, am făcut cu forţe proprii şi cu sprijinul conducerii judeţene a partidului mai multe lucruri bune pentru comunitate, dintre care menţionez: prin Guvernul Tăriceanu am atras 2 miliarde de lei vechi pentru biserica din Oinacu, un miliard de lei la biserica din Braniştea. Am sponsorizat cu 150 milioane de lei vechi Cabinetul medicului Florea Mihaela. Am împrejmuit cu gard Cimitirul Braniştea, am ajutat cu lemne de foc toate bisericile, am împrejmuit Cimitirul Comasca, lucrare de pe urma căreia m-am ales cu un dosar penal din partea domnului primar pentru devastarea cimitirului. Am adus de la Guvernul Tăriceanu suma de 5,5 miliarde de lei vechi pentru Şcoala Oinacu, bani care s-au pierdut din cauză că primarul Pencea a pus beţe în roate  investiţiei, spunând că de ce au venit banii direct pe şcoală şi nu prin Primărie. Vroia să îi „vămuiască” probabil dumnealui! Timp de mai multe luni nu s-a acordat autorizaţia de începerea lucrărilor, iar la finele anului banii s-au reîntors la bugetul statului întrucât nu s-au folosit! Din aceşti bani se putea face: o grădiniţă şi un grup social modern la Comasca, toaletă modernă şi centrală pe lemne la şcoala Braniştea şi centrală la şcoala şi grădiniţa Oinacu”.

În loc de epilog

„Necunoscând regulile ortodoxe un asemenea om ca primarul Mircea Pencea, după părerea mea, nu ar trebui să apeleze, aşa cum a făcut-o la finalul articolului de săptămâna trecută, la ajutorul divin. Rog cetăţenii comunei Oinacu, care doresc să afle mai multe amănunte, să vină cu încredere la sediul Organizaţiei PNL Oinacu pentru a constata pe viu faptele şi, a vedea cu ochii lor, documentele la care m-am referit în rândurile de mai sus”.

Cu deosebit respect pentru adevăr, Laurenţiu BURTAVEL

5 COMENTARII

  1. Cred ca a venit momentul cand o echipa de oameni intelectuali ar trebui sa candideze,pentru a conduce comuna oinacu.
    Nu are importanta culoarea politica,numai asa tineretul spera sa aibe un viitor si nu sa emigreze cum am facut eu.
    Despre actuala conducere pot sa spun ca nu sunt multumit,pentru ca este bazata pe nepotism si sunt inconpententi.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.