De puţin timp, pe bulevardul „Mircea cel Bătrân”, devenit pietonal, la parterul blocului 48, s-a deschis cea mai selectă cafenea din judeţ. Ea aparţine unei ambiţioase investitoare – Petronela Săndulescu – administrator şi asociat unic al acestei oaze de relaxare.

Întrebată de ce a ales să deschidă o cafenea, acum,  în plină criză, Petronela Săndulescu ne-a răspuns:  „Giurgiuvenii au cu siguranţă nevoie şi de un strop de relaxare. Am dorit să creez un ambient aşa cum văzusem la Paris. Mi-am zis că dacă voi găsi un spaţiu, nimic nu mă va opri să fac aici, acasă la mine, o cafenea de care să mă bucur atât eu cât şi concetăţenii mei, pentru că merităm acest lucru. Pentru realizarea ei am optat pentru un ambient clasic îmbinat cu modern, în care să domine alb şi negrul, spart de roşul de care aflasem din Feng Shui că este o invitaţie la consum, stimulând dorinţa de a sorbi o cafea sau un ceai într-un mediu propice. Asta am şi făcut. Totodată am încercat ca cel care intră aici să se simtă la fel de bine ca acasă, dar să

nu-i lipsească nimic din accesoriile pe care le are la birou, adică intimitate, nelipsitul televizor, chiar şi internet (wireless), ca şi obişnuita presă de toate genurile. Am observat că imediat după ce am deschis giurgiuvenii au fost foarte interesaţi de această nouă locaţie, indiferent de vârstă. Categoriile de consumatori s-au structurat de la sine. Aşa se face că în jurul prânzului, la mese, iau loc oamenii de afaceri, persoane de vârsta a treia, ca şi doamnele care vor să se întâlnească, la o cafea bună, cu prietenele, iar seara vine rândul tinerilor să umple, până la refuz, cafeneaua ce-şi închide uşile spre miezul nopţii.”

Muzica Budha Bar şi de cafe-concert, mirosul savuros al cafelei, fotoliile şi canapelele opulente, invitând la odihnă, iată doar câteva din atributele ce stau la baza acestei reuşite reţete, destinată detaşării de tumultul cotidian, de zarva străzii, de grijile zilnice care parcă nu vor să ne mai dea pace, ţinân-

du-ne captivi într-o lume ce gâfâie tot mai tare, minţindu-se că aşa este normal să trăim. Ceşcuţele de porţelan fin, ceainicele „Demmers”, lampioanele roşii ce aruncă în jur o lumină languroasă, ispititoare,  izul exotic de lemn dulce al deodorantelor de cameră, toate nu fac altceva decât să  te reinventeze mental, imediat ce intri aici. Băuturile fine, coctailurile, toate tipurile de cafea ale reputatei firme

Don Caffe, inclusiv caffe frapeurile cu îngheţată fac din această cafenea un loc tocmai bun de rătăcire, de odihnă, de discuţii  colocviale şi afaceri, într-o atmosferă  detensionată. După cum ne spunea creatoarea acestei locaţii, cafeneaua poate primi circa 50 de persoane, fiind pregătită oricând să organizeze petreceri de familie, zile de aniversare chiar şi cu preparatele de bucătărie preferate de solicitant. Foarte curând, pe lângă ritualul sorbitului cafelei sau al ceaiului, aici se vor putea consuma delicioase sandvişuri şi minicroissanturi. În faţa tuturor acestor argumente nu putem decât să ne bucurăm că în sfârşit şi în oraşul nostru s-a născut o cafenea în care intrând măcar odată, veţi gusta din plăcerea de a naufragia din când în când în lumea atât de dorită a fără-de-grijilor şi plăcerilor mici, dar importante, pe care încă le putem negocia cu viaţa noastră.

T. Florian

4 COMENTARII

  1. cat ti ai luat pentru reclama domnu florin?am fost in cafenea servirea e de cacao niste barmanite acre si nesimtite specific romaniei ,iar preturile sint peste milano sau paris,cam toate cafenelele ce sau deschis in zona asta au ajuns la faliment ,reteta este asta preturi exagerate si servicii slabe!

  2. Se pare ca invidia e o boala grea la giurgiuveni,de fapt din acest motiv nici nu evoluati de la stadiul de tarani plini de ifose si fuduli peste masura fara sa aveti nici o baza solida…Eu am ajuns intamplator in aceasta cafenea si vreau sa va spun ca da clasa la multe cafenele din tara si chiar din Bucuresti.Oricum nu aveti nimic mai de soi in acest oras si cand in sfarsit cineva incearca sa faca ceva nu stiti decat sa improscati cu noroi si sa distrugeti tot.O sa traiti toata viata voastra intr-o mediocritate pentru ca spiritele mediocre condamna de obicei tot ce le depaseste intelegerea.P.S. Si vorba lui Ioan, nu am vazut pe acolo decat barmani si ospatari cu toate ca mi-ar fi placut sa intalnesc si niste ospatarite sexy.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.