La Giurgiu, OJPC este o instituție care deși există, dovedește că ”lipsește cu desăvârșire”!

0
3176

La Giurgiu, Comisariatul pentru Protecția Consumatorului  este o instituție ”sublimă”, dar vorba lui nenea Iancu, una care ”lipsește cu desăvârșire”,  rarele acțiuni, cu adevărat vizibile, venind de fapt din partea inspectorilor  de la nivel național, activitatea pe plan județean părând  o obligație de serviciu făcută mai de  milă, mai de silă.

Dacă deschideți site-ul instituției o să remarcați că ultimul comunicat datează tocmai  din data din 21 martie, 2023…

Atunci, în urma primirii unei sesizări de la un consumator, Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiului București (CPCMB) a desfășurat o acțiune de control la operatorul economic Stancu Flavius Cristian – Întreprindere Individuală, cu sediul în sectorul 1 al Capitalei, care realizează servicii de catering pentru copiii din 12 unități de învățământ și instituții din București cât și din localitatea Bolintin, localizată în județul Giurgiu.

După această temă stabilită  de  șefii de la Capitală, timpul s-a oprit în loc  pentru  comisarii giurgiuveni,  părând că instituția s-a setat pe ”mute”!

Deși în toată țară au fost efectuate o mulțime de controale serioase cu ocazia sărbătorilor pascale, la Giurgiu comisarii OPC nu au deranjat pe nimeni și nici nu au comunicat nimic populației, din banii căreia sunt plătiți,  ci au  stat cuminței, să nu deranjeze clientela vreunui mahăr politic…

Și aste, deși presa națională anunța aproape zilnic faptul  că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC)  a continuat  în această perioadă, supravegherea pieței alimentare, în contextul intensificării comercializării produselor alimentare preferate de români, prin controale la unitățile comerciale, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale.

Astfel, la nivelul întregii țări, conform tematicii specifice sezonului, inițiată de președintele ANPC, Horia Constantinescu și coordonată de directorul general, Paul Anghel, a început în data de 14 aprilie 2023, verificarea modului în care sunt comercializate produsele de patiserie destinate mesei de Paște (cozonaci, pască, prăjituri etc).

În urma acestor circa 90 de acțiuni de control, efectuate în toată țara, s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 570.000 lei!!

La Giurgiu totul însă a fost perfect, nimeni din  sectorul alimentar n-a greșit cu o scamă măcar, de aceea nimeni nu a fost deranjat.

Deși este imposibil de crezut că echipa ”fantastică” de la Giurgiu ar fi mers în control prin magazinele alimentare din Municipiul și județul Giurgiu  și nu a găsit ( Minune Dumnezeiască!), chiar  nimic, nimic , NIMIC!!

 Ne aducem aminte că această instituție a sfidat orice palmares atunci când șefii de la București au constatat că la Giurgiu se redacta câte un proces verbal pe săptămână, doar așa, de ochii lumii.

Unii dintre comisarii  Oficiului pentru  Protecția Consumatorilor  Giurgiu „simulează munca și mai mult se învârt în jurul cozii…” – spunea  la acel moment președintele ANPC, Horia Constantinescu.

În plus, șeful Autorității  făcea o acuzație gravă, aceea că  unii dintre comisari fac tot felul de înțelegeri cu patronii pe care îi controlează.

Ne amintim totodată că în luna august a anului trecut , tot  în urma controalelor comisarilor din București s-au închis, temporar și au fost  amendați la Giurgiu,  aproape toți agenții economici  verificați, pentru ca ulterior să se lase din nou liniștea,  comisarii locali  continuând, conform bunului lor obicei,  să simuleze că își fac treaba, ajungând probabil  din nou la recordul rușinos de un proces verbal pe săptămână.

Și asta în ciuda faptului că Hala de carne și produse din carne, continuă să semene cu o latrină, deși inițial s-au stabilit  termene de  reabilitare a acesteia,  pentru ca  incintele să  respecte normele igienico sanitare.

În consecință, solicităm public, comisarilor OJPC Giurgiu să ne ofere un  comunicat ( nouă, presei locale), cetățenilor giurgiuveni și nu în ultimul rând Instituției Prefectului,  în care să precizeze care au fost controalele efectuate în preajma sărbătorilor pascale, ce amenzi / măsuri  au fost  dispuse celor ce au fost găsiți în neconformitate cu respectarea regulilor alimentare pe care agenții comerciali ar trebui să le respecte, cu scopul protejării populației.

În caz contrar vom sesiza ANPC-ul, autoritățile competente, considerând că este ilegal și imoral să plătim în continuare o echipă de funcționari publici, doar așa,  de ”decor”,  o Instituție care ea însăși  reprezintă un pericol pentru sănătatea și siguranța noastră alimentară, tocmai prin neimplicarea și ineficiența activității comisarilor  ei,  ce sfidează  consumatorul giurgiuvean, tratându-l cu nepăsare și ignoranță.

(Jurnal)