dunareaseumfla-1400688862Directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Giurgiu, Dragoş Stoica, a declarat joi, pentru AGERPRES că, la Giurgiu, cotele apelor Dunării au început să scadă şi au ajuns la 627 de centimetri. Această cotă este peste cea de atenţie, de 570 de centimetri, ceea ce face să fie menţinută atenţionarea de cod galben de inundaţii pe Dunăre în judeţ.

‘Astăzi (joi, 17 martei), cotele apelor Dunării la Giurgiu au început să scadă (…) şi au ajuns la 627 de centimetri faţă de cota de 629 de centimetri înregistrată miercuri, 16 martie. În judeţ, ne aflăm în faza întâi de apărare a digurilor şi este menţinută în continuare avertizarea de cod galben de inundaţii până la scăderea cotelor apelor Dunării sub cea de atenţie, de 570 de centimetri, situaţie la care se va ajunge probabil, săptămâna viitoare’, a declarat Dragoş Stoica.

Judeţul Giurgiu se află sub atenţionare de cod galben de inundaţii pe Dunăre de aproximativ o săptămână.

Pentru a evita situaţiile neprevăzute din cauza inundaţiilor în localităţile riverane Dunării, în judeţul Giurgiu este menţinut serviciul de permanenţă la primării prin ordin al prefectului, până la scăderea cotelor apelor Dunării sub cea de atenţie.

AGERPRES