Jurnal Giurgiuvean

La conferința județeană a PSD, Deputatul Marian Mina a fost ales preşedinte. Ce i-a cerut, Marcel Ciolacu, prezent la eveniment, celui proaspăt învestit… (VIDEO)

Joi, 10 octombrie, aproximativ 400 de membri ai Partidului Social Democrat, au umplut sala Ateneului ”Nicolae Bălănescu” din Giurgiu unde a avut loc Conferința Județeană de alegeri a PSD Giurgiu, desfășurată la Ateneul „Nicolae Bălănescu” din municipiu.

 

La eveniment au participat și membri marcanți ai partidului: preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, vicepremierul Sorin Grindeanu, secretarul executiv Paul Stănescu și  doi miniştri ai Guvernului, Marius Budăi și Petre Daea, alături de mai mulţi demnitari din ţară.

Conferința nu a avut istoric prin faptul că pentru funcția de președinte nu  s-a înscris decât un singur candidat, Deputatul Marian Mina, ce îndeplinise până la această dată, funcția de interimar, după plecarea lui Nicolae Bădălău din PSD. Așa cum au dovedit de fiecare dată, cei prezenți în sală au respectat disciplina de partid, votându-l în unanimitate pe candidatul propus.

În alocuțiunea sa, Marcel Ciolacu a subliniat faptul că prin  alegerea lui Marian Mina  ca preşedinte, la PSD Giurgiu ” se poate vorbi despre un nou început”. Președintele Partidului Democrat a avut un puseu de transparență politică sugerându-i proaspătului ales să își apropie oamenii și să nu facă nicio diferenţă, în privința administraţiei locale, între aleşii PSD şi aleşii altor partide. Un lucru ce pare foarte greu de făcut de vreme ce realitatea ne-a demonstrat până acum, în cei peste 30 de ani de democrație, exact contrariul, staff-ul partidului aflat la guvernare fiind într-un permanent și aprig conflict cu adversarii politici, ce au deținut sau dețin funcții publice.

Președintele Ciolacu i-a mai cerut lui Marian Mina să-i convingă pe toți primarii plecați din partid să revină în PSD Giurgiu.

De precizat că deja patru dintre aceștia (din localităţile Comana, Prundu, Colibaşi şi Clejani), s-au reîntors încă de acum un an în urmă, imediat după intrarea social-democraţilor la guvernare.

Declarația liderului PSD,  conform căreia Nicolae Barbu, fostul primar al Municipiului  Giurgiu, este la rândul lui așteptat să se întoarcă, a produs rumoare atât în rândul membrilor PSD cât și a jurnaliștilor aflați în sală.

În acest context, al legăturii cu primarii din teritoriu, președintele Marian Mina a menționat: Relaţia avută cu primarii din judeţ consider că a fost o relaţie bună, una onestă… Cât am fost preşedintele CJ Giurgiu, judeţul Giurgiu a cunoscut cea mai mare dezvoltare din ultimii 30 de ani. Câştigarea tuturor alegerilor din 2024 este obiectivul organizaţiei noastre. Înroşim Giurgiu în 2024, ne luăm atât CJ, cât şi primăria municipiului Giurgiu, ne luăm judeţul înapoi”, a mai spus deputatul Marian M, în aplauzele celor prezenți.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a întărit declarația lui Marian Mina, spunând:  Sunt convins că şi în 2024 nu numai că veţi câştiga Primăria municipiului Giurgiu şi Consiliul Judeţean, dar că veţi fi şi organizaţie de top în cadrul PSD”,

De precizat că din echipa ce-I va sprijini pe Marian Mina se află Deputatul Elena Dinu, aleasă ca primvicepreședinte și Senatorul Robert Cazanciuc.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu nu a omis să precizeze la finalul intervenției sale că a venit timpul ca la următoarele alegeri prezidenţiale „să avem şi un preşedinte de stânga” în România.

(Jurnal)

 

(sursă imagini: Digi 24)

Exit mobile version