La cât a ajuns să se vândă carnea de miel, cu o zi înainte de Duminica Paștelui

0
4117

Ca în fiecare an și de data  aceasta prețul la carnea de miel, atât la producător cât și în marketuri, a  scăzut ușor, ajungând chiar și la 30 de lei/kg.  Evident, din teama comercianților că ar rămâne cu mieii nevânduți.

În primele zile ale Săptămânii Patimilor , mielul în viu se vindea la crescători cu preţuri cuprinse între 20 şi 22 de lei/kg, în viu și cu 40 – 50 de lei/kg, la carcasă. Cu două zile înainte de noaptea Învierii prețul ajunsese însă la 38 de lei/kg pentru ca în Sâmbăta Mare să se vâdă și cu 30 de lei/kg.

De la o zi la alta prețurile au scăzut, inclusiv în marile lanţuri de magazine, ajungând ca și acolo să se vândă cu până la 40 de lei/kg. Giurgiu nu a făcut excepție, carnea de miel fiind achiziționată în special de la crescătorii din localitățile județului, riverane Municipiului, la prețul mediu al celui de pe plan național.

Crescătorii de ovine spun că anul acesta prețul mieilor a rămas același de anul trecut, cu puține diferențe în anumite zone ale țării, asta și datorită exploziei prețurilor la celelalte alimente de pe piață,  ceea ce i-a determinat pe cumpărători să fie mai cumpătați cu masa de Paște și să se limiteze la a lua doar bucăți de miel și nicidecum unul întreg.

(Jurnal)