bursa-locuri-munca-995Bursa  locurilor de muncă de la Giurgiu, de vineri 14 aprilie,   a relevat  un inedit paradox: au fost mai multe locuri de muncă decât… solicitanți!? După cum ne declara  directoarea AJOFM Giurgiu, Adriana Iorga, deși oferta agenților economici a fost mai mult decât generoasă, la târg s-a prezentat un număr redus de doritori de locuri de muncă, cu mult sub oferta angajatorilor prezenți.

Locurile de muncă au variat, de la agricultură, construcții sau confecții și până la cele din industria alimentară , servicii sau comerț. 

Bursa generală a locurilor de muncă s-a desfășurat atât la Giurgiu cât și în orașul Bolintin Vale, cei aproape 50 de agenți economici oferind circa 500 locuri de muncă. De precizat că în ziua desfășurării bursei au fost emise doar două dispoziții de angajare în muncă, una în meseria de mecanic utilaje și alta ca muncitor necalificat.

Prezenți la târg concluzia noastră a fost  că  în marea lor majoritate participanții au fost interesați de salarii cât mai mari și de locuri de muncă în conducerea societăților, de ce nu, ca  șefi de serviciu și chiar ca …directori!?  În același timp credem că  pretențiile solicitanților la târgul de jobb-uri din acest an au depășit cu mult  pregătirea lor profesională , mulți dovedind că și-au pierdut oarecum simțul realității  .

N.Red. Citiți mai multe despre târg și programele de formare și pregătire profesională puse la dispoziție de AJOFM ,  în ediția tipărită a publicației noastre ” Jurnal giurgiuvean”,  de vineri,  22 aprilie!  vezi ce se întâmplă în țară în raport cu județul nostru în privința solicitărilor de locuri de muncă. Veți afla și de ce mulți dintre giurgiuveni nu-și doresc un serviciu. 

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

  1. De ce este socant? Atata timp cat Media si Tv promoveaza non valorile, atat timp cat pe scena politica se invart tot felul de mascarici care fura ca nesimtitii, nu este normal ca omul de rand sau cel cu o educatie minima sa piarda simtul realitatii si sa creada ca fara munca sau o experienta profesioanala vasta , vor sa castige multi bani fara munca?
    Acest RAU ar trebui oprit prin educatie! Daca viata este scumpa si cosul zilnic depaseste de 3 ori mai mult salariul, este oarecum logic ca omul sa vrea mai mult fara sa realizeze ca poate este exagerat.
    Saracia, promovarea non valorilor, lipsa de educatie duce la aceste rezultate dezastruoase!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.