La Bursa Locurilor de Muncă, în Giurgiu, multe oferte, puțin chef de muncă…!

0
2134

Vineri, 12 mai,  Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Giurgiu (AJOFM),  a organizat  Bursa  Generală a Locurilor de Muncă. Această acțiune este o măsură activă care presupune confruntarea directă a cererii cu oferta de forță de muncă.

În județul Giurgiu, bursa s-a desfășurat în incinta Restaurantului Miorița,  începând cu  ora 9.00.

Conform comunicatului primit din partea AJOFM Giurgiu, evenimentul a avut ca obiectiv principal creşterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacţiunii directe dintre angajator şi solicitantul locului de muncă.

În ziua desfășurării bursei, au fost prezenți un număr de 33 agenți economici care au  oferit  368 locuri de muncă vacante.  Principalele domenii de activitate în care au fost oferite locuri de muncă vacante au fost: construcții, industria de confecții, industria alimentară, servicii, comerț, asigurări, construcții nave, etc.

De asemenea,  la acțiunea de vineri au participat  269 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind preselectate în vederea susținerii de probe de lucru sau pentru interviuri la sediul firmelor, un număr de 48 de persoane.

Au fost încadrate pe loc, fiind emise dispoziții de repartizare pentru 10 persoane în  meseriile de  confecționer asamblor articole din textile; îngrijitor spații verzi și șofer autoturisme și camionete.

La această acțiune au fost prezenți reprezentanți ai  Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu și ai Centrului Militar Județean care au promovat,  la  rândul lor , celor prezenți,  oferta privind înscrierea la școlile de ofițeri și subofițeri.

De asemenea, au mai participat reprezentanți ai Penitenciarului Giurgiu , împreună cu 12 deținuți în regim deschis, în vederea identificării potențialilor angajatori.

Ca o concluzie a acțiunii de vineri, reprezentanții AJOFM au constatat putem  că, deși locurile de muncă vacante oferite de angajatori pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au fost numeroase și diversificate, interesul manifestat de către persoanele fără loc de muncă din județul Giurgiu a fost foarte scăzut, iar cei prezenți au fost dezinteresați în a face demersuri la angajatori pentru a se integra pe piața muncii.

Altfel spus, la Giurgiu locuri de muncă sunt, dar nu și chef de …MUNCĂ!

(Jurnal)