Jurnalistul de investigații, Cătălin Tolontan dedică un material amplu unui giurgiuvean despre care cotidianul nostru a scris zeci de pagini (și de bine și de rău), cu ani în urmă, nedumerirea noastră persistând permanent în tot acest timp: cum un individ șmecher, fără carte, a putut ocupa o serie de posturi atât de bine plătite?
Dar hai să dăm cezarului ce e al cezarului și să vă lăsăm să citiți ascensiunea lui Bogdan Laurențiu Bratu ( Beche, cum îi spun cunoscuții din anturajul său), proprietar (în familie) a celebrului catering Sunny și al Hotelului pus în vânzare de ceva vreme , din Vama Giurgiu, ajuns fost director al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.
Posesor de Diplomă de licență, dar fără studii…
Beche este judecat pentru înșelăciune, fiind acuzat că s-a angajat și a fost promovat în funcții de conducere pe baza unei diplome de licență false. Bratu a adus un prejudiciu de peste un milion de lei instituției. Libertatea a aflat cum și-a obținut Bratu diploma, deși nu avea studii superioare.
În aprilie 2021, un scandal uriaș a zguduit CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) după ce unul dintre directorii celor șapte regionale de drumuri a fost acuzat că a prezentat la angajare o diplomă de licență falsă. Bogdan Laurențiu Bratu, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, a fost reținut de procurorii Parchetului General și pus sub acuzare pentru înșelăciune. Libertatea vă prezintă firul unei înșelăciuni care a început în 2014, când Bogdan Bratu s-a angajat la CNAIR cu o diplomă falsă și a rămas în companie vreme de șapte ani, până în 2021.
Beneficiar al fabricii de diplome false din Teleorman, Bogdan Laurențiu Bratu s-a numărat printre numeroșii beneficiari ai „fabricii de diplome false din Teleorman” care a funcționat de-a lungul anilor în România. O arată o anchetă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 prin care a fost trimis în judecată și ulterior condamnat fostul rector al universităţilor „Alexandru Ghica” și „Europa Ecor”, Mina-Silviu Dobronăuţeanu, ambele universități din Alexandria fiind neacreditate și neautorizate. În urma perchezițiilor efectuate în 2009, a fost ridicat un volum uriaș de acte de studii (diplome de bacalaureat, foi matricole), componente I.T., inclusiv materiale pentru falsificarea unor documente, precum și 48 de cărți de identitate false.