dscf0340Brandul numit “Steaua” nu a mai reuşit de această dată să atragă prea multă lume la stadion. Poate şi datorită faptului că a fost vorba doar de echipa secundă a grupării din Ghencea, poate şi evoluţia haotică a “echipei-mamă” (Steaua reprezentând cu siguranţă cea mai iubită formaţie din municipiu) au făcut ca tribunele arenei “Marin Anastasovici” să fie destul de goale.

Aproximativ 1000 de spectatori au lăsat pădurea şi grătarele deoparte în data de 1 Mai, venind la stadion pentru a urmări pe viu partida de fotbal dintre Dunărea Giurgiu şi Steaua II Bucureşti. “Steliştii” mici nu au beneficiat decât de puţini jucători cu nume, singurii cu adevărat cunoscuţi fiind mijlocaşul Eric Bicfalvi, veteranul Martin Tudor sau atacantul Valentin Simion, nume cărora li s-a adăugat cel al lui Marius Bâtfoi, fost jucător al giurgiuvenilor.

Eric Bicfalvi a semnat cea mai mare ocazie a ros-albaştrilor, şutul său din minutul 6 lovind transversala porţii apărate de Dragne.

Giurgiuvenii replică 5 minute mai târziu prin Ivaşcă care se precipită din câţiva metri după o pasă venită de la Iordache spre indignarea tribunei.

Revenit după două etape de suspendare, Iordache creează faza care să avea să decidă soarta acestui meci, pasându-i excelent lui Stan, care, cu sânge rece, a pus latul pentru 1-0 în minutul 34. A fost o fază trasă aproape la indigo cu cea care l-a avut în prim-plan pe Ivaşcă, de această dată remarcându-se modul în care juniorul Marian Stan a ştiut să acţioneze. Ajuns la cel de-al cincilea gol stagional “Marinică” se află la trei “lunigimi” de principalul marcator al Dunării, Ştefan Iordache.

Mulţumiţi parcă cu acest rezultat, giurgiuvenii fac pasul înapoi mult prea devreme, fiind nevoiţi să apere cu dinţii avantajul fragil de pe tabela de marcaj. În repriza a doua “alb-albaştrii” demonstrează încă o dată faptul că meciurile din acest retur sunt lipsite de consistenţă, tremurând serios pentru cele 3 puncte puse în joc.

În minutul 59 Bâtfoi mai loveşte o dată transversala, de această dată din întâmplare, acelaşi atacant încercându-l pe Dragne cu un şut din afara careului zece minute mai târziu.

După ce oaspeţii solicită un penalty în minutul 71 la un presupus fault al lui Şanţmare asupra lui Simion, giurgiuvenii încep să îşi arate colţii pe contraatac, însă nici Tigoianu şi nici Odoroabă nu găsesc drumul către desprindere.

Minutele de prelungire ale sibianului Nicolae Bordean au trecut extrem de greu, steliştii mici atacând inclusiv cu portarul Cezar Lungu, cel care, la ultima fază putea aduce egalarea pentru echipa sa!

DUNĂREA (4-4-2): Dragne – C. Gheorghe, Şanţmare (cpt.), Damian, Odoroabă – Cojenel, G. Marcu, Ochia, Ivaşcă (63 Tigoianu) – M. Stan (74 Hoprich), Şt. Iordache (81 Ciocârlan). Antr. Emil URSU

STEAUA II (4-5-1): Lungu – V. Lupu (46 Simion), Stegaru, Al. Iacob, Toşca – Bâtfoi, Muzac, Bicfalvi, L. Filip, Vătăjelu (40 Năstăsie) – V. Rusu (R. Văduva). Antr: Leonard STRIZU

Bogdan VLADU

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.