Jumătate dintre deținuții cu drept de vot din Penitenciarul Giurgiu au ales să voteze

0
230

UPDATE ORA 14,30: La ora 14,25 s-a încheiat procesul de votare în Penitenciarul Giurgiu. În final au votat 483 din cei 488 de deținuți înscriși, cinci persoane refuzând să își exercite acest drept. Nu au fost înregistrate evenimente. 

Secția de votare specială de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu a fost deschisă dimineața, la ora 7,00, ca toate celelalte secții de votare din țară. Din cele 1162 de persoane care execută pedepse privative de libertate, în Penitenciarul giurgiuvean, au drept de vot un număr de 983 de deținuți. Dintre aceștia, circa jumătate, mai exact 488 și-au manifestat dorința de a vota. 

În primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, din cele 1167 de persoane încarcerate la Giurgiu, 961 au avut drept de vot. La urna special amenajată în incinta instituției, s-au prezentat, din cei 491 de deținuți care își manifestaseră dorința de a vota, un număr de 489 de persoane. 

Procesul de vot se încheie la ora 21,00, urmând ca tot atunci să ne fie furnizate informații cu privire la prezența la vot în unitatea de detenție. 

Angajații Penitenciarului votează la secțiile la care sunt arondați, programul de lucru pentru duminică, 24 noiembrie, ziua turului doi al alegerilor prezidențiale, fiind adaptat astfel încât să li se ofere posibilitatea angajaților din PMS Giurgiu să voteze. 

(Jurnal)