Noul program transfrontalier Interreg pentru România și Bulgaria a fost adoptat vineri 13 februarie , de comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu. Acest program va îmbunătăți condițiile de viață, de studiu și de muncă în cele 15 regiuni de frontieră din România și Bulgaria, sporindu-le astfel atractivitatea atât pentru turiști, cât și pentru investitori. Valoarea totală a investițiilor din cadrul programului depășește 258 de milioane de euro, contribuția Uniunii Europene fiind de aproape 216 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională, informează Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Prin programul Interreg pentru România și Bulgaria sunt vizate ca obiective îmbunătățirea navigabilității pe Dunăre și Marea Neagră în zona transfrontalieră, crearea unui nou model de utilizare durabilă a patrimoniului natural și cultural din zona transfrontalieră, îmbunătățirea gestionării comune și protejării siturilor NATURA 2000, sporirea capacității de prevenire și gestionare a riscurilor de dezastre în zona transfrontalieră, integrarea zonei transfrontaliere din punctul de vedere al ocupării și mobilității forței de muncă și cooperare și eficiență sporită în cazul instituțiilor publice din zona transfrontalieră.

Cele 15 regiuni vizate de programul Interreg V-A România-Bulgaria sunt:  Giurgiu, Constanța, Călărași, Teleorman, Dolj, Mehedinți și Olt din România și Vidin, Montana, Vrața, Plevna, Veliko Târnovo, Ruse, Silistra și Dobrici din Bulgaria.  (JGR)