Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu (CJ), Dumitru Beianu consideră că situaţia generală existentă în România este complicată peste măsură. Ţara noastră este condusă de un Guvern care demonstrază că duce o lipsă acută de măsuri liberale care să ajute economia românească. Preşedintele CJ a mai menţionat, în timpul ultimei sale conferinţe de presă, că judeţul Giurgiu, ca de altfel toate judeţele ţării, este total dependent de bugetul de stat, de politica economică a Guvernului. ,,Este evident că în activitatea Guvernului lipsesc cu desăvârşire ideile liberale.

S-a dovedit faptul că Guvernul Tăriceanu, chiar dacă a avut doar 20% susţinere în Parlament, a dovedit o eficacitate mult mai concretă decât Guvernul Emil Boc, care are o largă majoritate şi de la care încă mai aşteptăm cele mai bune măsuri, pentru ca România să depăşească această situaţie de criză.

Se prăbuşeşte acest mit al eficienţei unui Guvern cu multe procente de susţinere în Parlament, şi încă un mit – dezinteresul faţă de politică, lipsa de participare la procesele electorale poate fi o măsură prin care să amendezi o activitate politică nesatisfăcătoare. Eu cred că nicio măsură nu trebuie să fie privită decât din acest unghi, al relelor pe care le poate ge-nera, iar ce s-a întâmplat la alegerile europarlamentare să nu se transfere şi la celelalte scrutinuri electorale care urmează”, a spus Dumitru Beianu. Preşedintele CJ a mai adăugat că, la nivelul judeţului Giurgiu lucrurile stau un pic mai bine, deoarece în Consiliul Judeţean avem personal care indife-rent de culoarea politică, vede, tratează şi interpretează lucrurile asemănător. ,,Pot să mă laud că pentru şedinţa din 30 iunie, toate proiectele au fost avizate în comisiile de specialitate.

Avem obligaţia ca în perioada 2009-2010 să accesăm cât mai multe fonduri europene. Un exemplu cert este Centrul de afaceri Tran-sfrontalier România – Bulgaria, care are o adresabilitate directă către mediul de afaceri”, a mai subliniat preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Cristiana MACARIE