pompieri_timisoara-19666

Joi 19 mai ora 10:05, I.S.U. “Vlașca”  Giurgiu a fost solicitat  să intervină în localitatea Prundu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Punctului de Lucru Greaca.

Pompierii au  constatat că incendiul se manifesta la acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 70 mp, cu pericol de propagare la întreaga construcție. La locul intervenției s-au deplasat în sprijin o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu și o cisternă din cadrul SVSU Prundu. Datorită intervenției rapide a echipajelor s-a reușit localizarea și lichidarea rapidă a incendiului înainte de a cuprinde întreaga locuință. În urma incendiului a ars acoperișul pe o suprafață de 70 mp.

În aceeași zi ,  ora 18:39, I.S.U. “Vlașca”  Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament situat într-un bloc de locuințe sociale dezafectat. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii s-a constatat că incendiul se manifesta la gunoi menajer aflat în locuință și s-a acționat pentru lichidarea acestuia. Au ars aproximativ 500 kg gunoi.

La numai o oră și jumătate mai târziu ( ora 20:03), I.S.U. “Vlașca”  Giurgiu a fost solicitat din nou  să intervină de data aceasta în localitatea Frătești pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. La locul intervenției s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și un echipaj SMURD aparținând Detașamentului de Pompieri Giurgiu. S-a constatat că incendiul cuprinsese  acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 100 mp, cu pericol de propagare la întreaga casă, și s-a acționat pentru lichidarea incendiului.

(Jurnal)