Joi, 6 iulie,  Filiala Sindicatului Solidaritatea Sanitară – filiala Giurgiu, va picheta pentru o jumătate de oră, Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. Care sunt revendicările Federației…

0
568

Joi, 6 iulie,  Filiala Sindicatului Solidaritatea Sanitară  Giurgiu va picheta pentru o jumătate de oră Spitalul Județean Giurgiu. O acțiune ce se va desfășura la această dată,  la nivelul tuturor spitalelor din țară.  Pentru a afla mai multe despre acest  eveniment, dar și  care sunt revendicările membrilor de sindicat, am stat de vorbă cu liderul acestei filiale, Vasilescu Bogdan, care ne-a declarat:

”Noi vom continua astfel protestele,  conform programului votat în Consiliul de Coordonare  ce a avut loc săptămâna trecută. Asta însemnând că  joi,  6 iulie,  vom picheta Spitalul județean, având însă acordul managerului, pentru alegerea locului de pichetare…  Precizăm că pichetarea  se va face cu personalul medical care nu este de serviciu în ziua respectivă. În felul acesta nu vom afecta deloc activitatea medicală, urmând ca pe data de 12 iulie să desfășurăm  un miting, urmat de un marș în Piața Victoriei din Capitală… 

Bogdan Vasilescu ne-a menționat în continuare întregul program al acțiunilor  greviste cât și care sunt revendicările sindicale solicitate.

Doar acțiunea de joi, 6 iulie,  va avea loc  și la Giurgiu, restul acestora se vor desfășura în București și în țară. De ce facem asta? Pentru că noi nu suntem de acord cu ceea ce a decis Guvernul. Numai o Federație sindicală a bătut palma, pe noi nu ne-a chemat nimeni la negocieri. Mulți ne-au spus că profesorii au obținut ceva…Au obținut pentru că au fost uniți. Noi nu am reușit nicio punte de legătură cu  Federația Sanitas, ne-am lovit ca de un zid. În al doilea rând  ceea ce ni se oferă , raportat la inflație și la nivelul actual de trai, este foarte puțin. La o inflație de 42% ceea ce oferă ei ar însemna cam 7%!!

Iată de ce ne menținem în continuare revendicarea prioritară,  aceea de aplicare a sporurilor la salariile de bază, pentru toate categoriile:  asistente, infirmiere și evident pentru medici.

Mai nou, se  introduce sintagma  ”INDEMNIZAȚIE”… Având în vedere că de la 1 ianuarie vor pregăti noua Lege, dacă vom merge pe trendul acesta de ”Indemnizație”, ea va fi în sumă fixă. Deci așa cum observăm, vor să renunțe la sporuri și să transforme sporurile în indemnizații. Lumea nu percepe însă ceea ce se întâmplă de fapt. Se bucură când aud de o majorare cu 500 de lei, dar nu înțeleg  că în realitate cei 500 de lei  este pe brut și nicidecum  pe net, asta însemnând că de fapt , concret vom lua doar 54%, adică doar circa 280 de lei! Deci în loc de cei 500 de lei, vom lua cu mult mai puțin! Iată de ce este periculoasă formularea de ”Indemnizație” – ne-a mai precizat  Bogdan Vasilescu, liderul Filialei Sindicatului ”Solidaritatea Sanitară” – Giurgiu .

(Jurnal) 

 

foto: arhivă