AcasăActualitateJoi, 19 mai, Ziua Porților Deschise la liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din...

Joi, 19 mai, Ziua Porților Deschise la liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Călugăreni

Joi, 19 mai 2022, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Călugăreni va organiza Ziua Porților Deschise. Cu această ocazie sunt invitați atât elevii, cât și părinții acestora să viziteze spațiile destinate procesului educativ, dar și să afle informații despre oferta educațională pentru anul școlar 2022- 2023.

Pentru a afla detalii despre oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023, ne-am adresat Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, mai exact inspectorului școlar general adjunct, Florentina Găină, care a avut amabilitatea să ne dea lămuriri exacte despre cele două specializări la care absolvenții de clasa a VIII-a se pot înscrie:

  • pentru învățământul de zi de 4 ani, o clasă a IX-a cu specializarea tehnician ecologic pentru protecția și calitatea mediului.

  • pentru învățământul profesional de 3 ani, o clasă a IX-a cu 24 de locuri cu specializarea agricultor culturi de câmp.

Un lucru este foarte important de știut în alegerea viitoarei meserii, dincolo de planul pentru cei 3-4 ani, cât durează cursurile de pregătire. Este bine să ții cont în alegerea meseriei tale, de ceea ce se cere pe piața muncii și aici, părinții ar rebui să aibă un cuvânt de spus. Ar trebui să se informeze pentru viitorul copiilor lor. Să nu uităm că în ziua de azi, informația înseamnă putere”, ne spunea Florentina Găină.

Printre oportunitățile și beneficiile unui elev care frecventează cursurile unui liceu profesional se numără:

  • Posibilitatea de a face practică la un agent economic care după absolvire vă poate oferi un loc sigur de muncă;

  • Utilizarea dotărilor la standarde înalte, ale agentului economic și ale instituției;

  • Posibilitatea învățării într-unul dintre laboratoarele și cabinetele bine utilate unde elevii își desfășoară orele de laborator tehnologic și de instruire practică;

De asemenea, elevii care se vor înscrie la cursurile Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” se vor putea baza pe cadre didactice titulare și bine pregătite și vor beneficia de transport gratuit cu microbuzul școlar.

Nu trebuie uitat că liceul a avut parte de renovare și reabilitare, iar în această perioadă se lucrează intens la reabilitarea căminului, în acesta urmând a se muta toate laboratoarele de specialitate”, ne declara directoarea acestui liceu, Daniela State.

Acest lucru a fost posibil cu sprijinul primit din partea Primăriei Călugăreni și a primarului Dumitru Iordache, în special.

Directoarea liceului dorește ca în viitorul apropiat să poată solicita acreditarea unei noi specializări, aceea de mecanic auto și de ce nu, să poată încheia un angajament cu un agent economic, astfel ca elevii să poată beneficia de burse sigure din partea acestuia.

Visul acesteia nu este unul mic, dacă ținem cont că își dorește ca Liceul Tehnologic „ Mihai Viteazul” să redevină ceea ce a fost cândva.

(Ana Magheru)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.6 ° C
7.6 °
7.6 °
76 %
5.8kmh
100 %
sâm
14 °
Dum
15 °
lun
18 °
mar
11 °
mie
15 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!