Pentru a nu prinde “rădăcini” datorită lipsei jocurilor oficiale, antrenorul Emil Ursu a “comandat” un meci de verificare contra ilfovenilor de la CS Buftea (locul 10 în Liga a III-a, Seria a III-a).

Meciul disputat sâmbătă cu începere de la ora 11.00 în orăşelul studiourilor Media Pro a fost pierdut de giurgiuveni cu 2-1. Ilfovenii şi-au asigurat un avantaj de două goluri după mai puţin de 20 de minute, scor de altfel cu care primul mitan s-a şi încheiat.

Onoarea “alb-albaştrilor” a fost salvată de Stere Guda căruia se pare că îi face plăcere să puncteze în amicale.

Interesant este faptul că la formaţia antrenată de Lavi Hrib au evoluat şi cinci jucători care au îmbrăcat tricoul Dunării în ultimii ani: fundaşii Ardeleanu şi Tutunaru, mijlocaşul Claudiu Vasile şi atacanţii Adrian Udrea şi Dan Păun (autor al unui gol sâmbătă).

Evoluţia “acvilelor” a fost una deplorabilă în condiţiile în care juniorii nu au fost prezenţi la meci. După ce că nu au jucat mai nimic, giurgiuvenii au fost şi extrem de nervoşi. Intrat în repriza a doua, Daniel Ochia a intrat în conflict cu arbitrul partidei, Emil Ursu reuşind cu greu să îl calmeze, şi, să îl schimbe, după numai trei minute.

DUNĂREA GIURGIU: Neagu – Gheorghe, Şanţmare, Damian, Odoroabă – Bucă – Cojenel, Marcu, Ivaşcă – Tigoianu, Nedelcu Au mai evoluat: Dragne, Ochia, Păduraru, Trăistaru, Comăneanu şi Guda.

Emil Ursu îşi înfruntă “iubirea” de-o viaţă. Viaţa de antrenor

După două săptămâni de inactivitate, fotbaliştii de la Dunărea Giurgiu se întorc în iarba… oficială, urmând să întâlnească sâmbătă, 27 martie pe Dinamo II Bucureşti.

Meciul va începe la ora obişnuită, 11.00, urmând să fie găzduit de arena “Marin Anastasovici” şi arbitrat de Cătălin Florescu (din Techirghiol) – la centru, Paul Dimancea (Constanţa) şi Adrian Ionescu (Târgovişte) – la cele două tuşe.

Partida cu “dinamoviştii mici” nu va reprezenta doar o bună oportunitate pentru jucători de a-şi lua revanşa pentru rezultatul din tur (1-3), ci şi un duel între Emil Ursu (actualul antrenor al Dunării) şi fostul său club.

O eventuală victorie a giurgiuvenilor ar condamna practic la retrogradare o formaţie care, mai mult ca sigur, sâmbătă se va baza pe foarte puţini jucători cunoscuţi (Vranjkovici, Curcă, eventual Daminuţă sau Diabate). Pentru prima dată în acest sezon pe “plus” în clasamentul adevărului (graţie victoriei la “masa verde” cu Cetatea Suceava), giurgiuvenii nu îşi permit paşi greşiţi.

Emil Ursu ar putea alinia la startul partidei următorul unsprezece: Dragne – C. Gheorghe, Şanţmare, Ciocârlan, Odoroabă – M. Stan, Marcu, Ochia, Ivaşcă – Tigoianu, Iordache.

Bogdan VLADU