Cu intenţia de a preveniri mita electorală, şi respectiv  votul ilegal în vederea apropiatelor alegeri parlamentare din 9 decembrie, în cadrul campaniei de informare şi conştientizare organizată de Ministerul Administraţiei şi Internelor „TU DECIZI! VOTEAZĂ LEGAL!”, duminică, 25 noiembrie , Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Giurgiu a desfăşurat o acţiune la Complexul sportiv „Marin Anastasovici” din municipiul Giurgiu. În timpul meciului de fotbal dintre F.C. Astra Giurgiu – C.S. Pandurii Târgu Jiu, Jandarmii giurgiuveni au împărţit suporterilor prezenţi la meci circa 300 de pliante ale campaniei, informându-i cu privire la prevederile legislaţiei în vigoare referitoare  la alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului, despre care sunt bunurile ce constituie mita electorală precum şi riscurile la care se expun în cazul în care ar vota ilegal sau dacă votul lor ar fi influenţat de mita electorală primită.

Reamintim că art.55 din Legea 35/2008, reglementează desfăşurarea scrutinului pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului prevăzând: „Promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător”, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Prin intermediul publicaţie noastre  Jandarmeria Giurgiu recomandă cetăţenilor să sesizeze orice presupusă încălcare a prevederilor legislaţiei electorale la numărul unic de urgenţă „112”.

I. Cutin