Anual, la 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România, eveniment care ne prilejuieşte rememorarea momentului istoric care a consfinţit înfiinţarea Apărării Pasive din România prin Înaltul Decret Regal nr. 468 din 28 februarie 1933.

Vineri, 27 februarie 2015, are loc Ziua Porților Deschise , între orele 10:00 – 14:00, cu ocazia aniversării a 82 de ani de la înfiinţarea protecției civile din România, Inspectoratul  pentru Situaţii de Urgenţă „Vlașca” al judeţului Giurgiu. Cu acest prilej se va  organiza o expoziţie de prezentare a tehnicii, a materialelor de intervenţie specifice, alături de  exerciţii demonstrative, participanții beneficiind  şi de un punct mobil de infomare preventivă.

„Ziua Porţilor Deschise” se va desfășura în cadrul tuturor structurilor din ”organica” Inspectoratului, în localitățile Giurgiu, Colibași, Greaca, Bolintin Deal, Mihăilești și Roata de Jos. Activitatea are ca scop cunoașterea, de către toți cetățenii a specificului și importanţei activităţilor desfășurate de subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vlașca” al judeţului Giurgiu. (cp. Mădălina BOȚOROAGĂ)