Jurnal Giurgiuvean

ISU Giurgiu: ”Bilanț tragic al primelor 10 luni din acest an, în județul Giurgiu, în privința celor implicați în incendii!”

Anul 2023 se încheie cu un bilanț tragic: Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte două au suferit arsuri sau au fost intoxicate cu monoxid de carbon, în urma unor incendii violente.

Statistica vizează județul Giurgiu, în perioada februarie 2021- noiembrie 2022. Localitățile unde s-au petrecut aceste tragedii sunt : Goleasca, Valea Bujorului, Mihai Bravu, Cucuruzu, Comasca și Malu sunt localitățile în care s-au produs evenimentele.

Care au fost principalele cauze ale provocării incendiilor…
Jarul căzut peste materiale combustibile, mijloacele de încălzire improvizate, lumânările lăsate nesupravegheate sau folosirea focului deschis în spații închise, în apropierea lichidelor inflamabile sunt cauzele care au provocat aceste tragedii.
În consecință, cadrele ISU Giurgiu vă avertizează ca, pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja casa de un posibil incendiu, să aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire.
Măsuri ce trebuie urmate cu strictețe
Reparați, dacă este cazul, coșurile de fum. Asiguraţi-vă că acestea sunt curățate corespunzător și că jarul sau scânteile din sobă nu pot ajunge pe materialele combustibile din structura acoperișului!
Nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete!
Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului!
Nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia!
Nu puneți hainele la uscat, pe sobă!
Amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere.
Nu aprindeți focul cu benzină!
Stingeți focul dacă părăsiţi locuința sau înainte de a adormi!
Nu așezați aparatele de încălzire, electrice, în apropierea materialelor combustibile!
Nu puneți lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile. Stingeți-le înainte de a le muta, dacă părăsiți locuința sau înainte de a adormi.

Nu lăsați copiii singuri acasă, nesupravegheați sau blocați, cu surse de aprindere, sobe, plite și aparate electrice în funcțiune.

(Jurnal)

Exit mobile version