*înfrângerea ruşinoasă în faţa celor de la FC Ploieşti, subiect de “sondare” a trecutului

Nu ştiu dacă Dunărea a făcut cel prost meci din istorie în faţa celor de la FC Ploieşti. Este o echipă mai “bătrână” decât mulţi dintre noi, aşa că evit să mă pronunţ. Cu siguranţă însă că cea mai slabă evoluţie a Dunării Giurgiu în “B”, de pe teren propriu, din 2005 încoace.

A fost pentru prima oară când mi-am dorit să mă ascund, să fug de la stadion, sentiment comparabil poate doar cu înfrângerea de la Ploieşti (culmea, are legătură tot cu Prahova), 1-7 sezonul trecut, chiar de ziua mea.

În cele cincisprezece sezoane petrecute în Liga Secundă, şi a celor peste 230 de meciuri susţinute pe teren propriu, giurgiuvenii pierduseră de numai 27 de ori, şi doar de 3 ori(!) la o diferenţă de trei goluri. Cu FC Ploieşti, “alb-albaştri” au “dilatat” această statistică, dezamăgindu-ne profund.

De remarcat faptul că toate aceste înfrângeri “la scor” (de pe teren propriu) au fost înregistrate în returul sezoanelor respective, în două rânduri echipa retrogradând. De asemenea, înfrângerea din partida cu FC Ploieşti s-a întâmplat aproximativ în aceeaşi perioadă cu un alt meci “celebru”, cel cu CS Otopeni din sezonul trecut. Până la urmă ilfovenii au promovat. Ce va face însă FC Ploieşti? Sincer, nu prea ne interesează. Ne interesează ce facem noi!

Bogdan VLADU