politia juvenil            La data de 17.03.2016, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalități din cadrul I.P.J. Giurgiu împreună cu un reprezentant din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Giurgiu au desfășurat activități de prevenire în cadrul Programului National de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor precum și pe tema securității în mediul virtual la Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” și Școala Gimnazială cu clasele I-VIII Malu-Spart, județul Giurgiu.

Cu ocazia activităților polițiștii le-au prezentat elevilor și cadrelor didactice reglementările din Noul Cod Penal privind răspunderea penală a minorului, aspecte privind disparițiile de minori, traficul de persoane, violența verbală și violența fizică în unitățile de învățământ, prevenirea consumului de alcool și substanțe etnobotanice, precum și  implicațiile, respectiv efectele acestora.

Totodată au fost discutate aspecte de interes privind prevenirea traficului de persoane, siguranța pe rețelele de socializare, prevenirea pornografiei infantile, promovarea respectării drepturilor de autor și siguranța în domeniul comunicării și comerțului electronic.

Polițiștii au prezentat minorilor și aspecte privind posibila implicare a acestora în comiterea de fapte ilegale în mediul on-line, cum ar fi hărțuirea în mediul on-line, furtul de date personale, șantaj, fraude comise prin intermediul dispozitivelor mobile, etc.

Pentru a înțelege cum pot evita să comită infracțiuni sau să devină potențiale victime au fost purtate discuții libere între polițiști și elevi, completate de materiale cu rol educativ.