Instanţa supremă l-a condamnat definitiv, miercuri, 15 ianuarie 2014, la şapte ani de închisoare cu executare, pe Ionuţ Tănăsoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, decedat după ce a fost lovit cu pumnul în faţă, în urma unei altercaţii în clubul Emozione din centrul municipiului Giurgiu, în anul 2011. Judecătorii au respins recursul făcut de Tănăsoaia, menţinând condamnarea dispusă anterior în cazul acestuia.  Ionuţ Tănăsoaia se află în arest din data de 10 octombrie 2011, fiind încarcerat la Penitenciarul Giurgiu.  În ziua de 9 mai 2013, Tribunalul Giurgiu îl condamnase pe Ionuţ Tănăsoaia, zis Gipsy-Gypsanu, la şapte ani de închisoare cu executare pentru loviri cauzatoare de moarte şi la trei ani interzicerea unor drepturi. Tribunalul Giurgiu a constatat că mama baschetbalistului american, Olamae Hardy, nu s-a constituit parte civilă în acest dosar.   Sentinţa a fost contestată ulterior la Curtea de Apel Bucureşti, care în 3 octombrie 2013 a respins ca nefondat apelul şi a menţinut decizia Tribunalului Giurgiu.

În data de 25 noiembrie 2013, I. Tănăsoaia a formulat recurs la instanţa supremă, care miercuri 15 ianuarie, a dat sentinţa definitivă în această cauză. Dosarul în care Ionuţ Tănăsoaia este acuzat de loviri cauzatoare de moarte a fost rejudecat la Tribunalul Giurgiu, în urma unei dispoziţii din septembrie 2012 a instanţei supreme, care a desfiinţat atunci decizia de condamnare la 5 ani de închisoare.

Ionuţ Adrian Tănăsoaia a fost trimis în judecată la începutul lunii decembrie 2011, în stare de arest preventiv, pentru loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Medicii legişti au stabilit că moartea lui Hardy a fost violentă şi a fost cauzată de o insuficienţă cardio-respiratorie, urmare a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeală, contuzie şi dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.  Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, declara, în data de 8 aprilie 2012, pentru MEDIAFAX, că familia baschetbalistului Chauncey Hardy s-ar fi constituit parte civilă şi că ar intenţiona să ceară statului român şi respectiv  lui Ionuţ Tănăsoaia daune de aproximativ 1,5 milioane de dolari.

Jurnal PRESS

4 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.