Imagine613Ionuţ Mitrea s-a născut în Zodia Balanţei, pe 3 octombrie 1994, la Giurgiu, oraş unde a urmat cursurile Şcolii generale nr. 1 şi apoi Liceul ”Tudor Vianu”, pe care l-a absolvit în anul 2013. Ionuţ practică artele marţiale la Clubul Sportiv AQUILA, de la vârsta de 6 ani şi până în prezent. În toată această perioadă l-a avut ca antrenor doar pe reputatul profesor Ion Chelu, omul care a descoperit îl el un mare talent – dublat de o ambiţie fără limite. Aceste calităţi dar şi altele necesare unui mare campion au fost şlefuite cu migală în numeroase şi grele ore de antrenament de maestrul său Ion Chelu, omul fără de care Ionuţ Mitrea nu ar fi ajuns, poate, ceea ce este acum niciodată, adică un mare campion. În cariera sa de junior a evoluat progresiv la mai multe categorii de vârstă şi greutate, iar din 2012 evoluează la seniori. De-a lungul carierei sale sportive Ionuţ Mitrea a câştigat la Campionatele naţionale, Campionatele balcanice, Campionatele europene şi Campionatele mondiale peste 100 de medalii, după cum urmează: 47 de aur, 28 de argint şi 31 de bronz. Dintre marile sale performanţe obţinute doar în ultimii doi ani, amintim pe cele de la: Campionatul Naţional de Kempo Semi Contact (30 sept 2012 Bucureşti) două Locuri întâi la categ. 60 kg, juniori şi seniori; La Campionatul Mondial de Kempo (24-29 apr. 2012 Antalia-Turcia) Locul I la Semi Kempo juniori, categ. 65 kg, Locul II la Knockdown Kempo juniori şi Locul III la Submission Kempo juniori, aceeaşi categorie de greutate şi la Campionatul European de Kempo (12-17 mart. 2013 Segovia – Spania): Locul I la Kempo K1 seniori, categ. 70 kg; Locul II la Kempo K1 seniori, categ. 63 de kg; Locul II la Semi- Contact seniori, categ. 63 kg şi Locul II la Light Contact seniori, categ. 63 kg. La marile competiţii mondiale s-a confruntat cu sportivi de pe 4 continente, de exemplu în Spania au participat 360 de sportivi din 27 de ţări, şi a cucerit  nu mai puţin de 4 medalii. Aceste performanţe, obţinute în primul său an de seniorat, i-au asigurat lui Ionuţ Mitrea punctajul necesar pentru a fi declarat Sportivul numărul unu al judeţului Giurgiu, într-un clasament întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Giurgiu. În acelaşi clasament, în anii 2011 şi 2012 a ocupat locul II, iar în 2010 locul III, de altfel în întreaga sa carieră s-a situat permanent între primii 10 sportivi ai judeţului Giurgiu.

Cei mai buni sportivi şi antrenori ai anului 2013

1- Ionuţ Mitrea, C.S. Aquila, 162,5 puncte; 2 – Matei Mario, CS Aquila, 56,5p; 3 – Dăncescu Mihai, CS Aquila, 50p; 4 – Drăghia Andrei, CS Aquila, 45p; 5 – Băluţă Sorin, CS Aquila, 33p; 6 – Raluca Jianu, CS Kata RA Giurgiu 30p; 7 – Rovenţiu Şerban, CS Aquila, 27,5 p; 8 – Iacob Mirel, CS Nova Force, 25p; 9 – Ciobanu George, CSM Giurgiu, 24p şi locul 10 – Vlad Daniela, CS Dragon Giurgiu, cu 22,5 puncte.

În clasamentul celor mai buni antrenori din judeţul Giurgiu pe anul 2013, clasament întocmit tot de DJST, pe primele trei locuri se situează: Ion Chelu, CS Aquila; Spiridon Lucian, CS Nova Force şi Diaconu Dragoş de la CSM Giurgiu.

Planuri îndrăzneţe pentru 2014 şi …

În prezent Ionuţ Mitrea este sportiv în activitate la CS Aquila Giurgiu, dar şi student în anul întâi la  Centrul Naţional de Formare şi Perfecţionare a Antrenorilor la Kempo; student în anul I la UNEFS – Facultatea Sport şi Performanţă Motrică şi student în anul întâi la ASE Bucureşti – Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune. ”În acest an, ne-a mărturisit miercuri, 8 ianuarie, Ionuţ Mitrea, doresc să înfiinţez un club propriu, de arte marţiale. Primul pas va fi făcut la Kempo, disciplină la care voi fi antrenor, având în vedere că sunt şi student în acest domeniu. Aici, intenţionez să atrag cât mai mulţi copii la practicarea artelor marţiale, întrucât ele reprezintă un mijloc ideal de educare fizică dar şi psihică a practicanţilor. La finele lunii ianuarie voi demara acţiunile specifice înfiinţării unui asemenea  club sportiv.

Sper ca această iniţiativă să fie gata în circa 4-5 luni şi astfel să încep antrenamentele cu copiii, în propriul meu club sportiv. În paralel cu demararea acestei iniţiative, în care sunt susţinut îndeaproape de întreaga familie, voi continua să mă antrenez cu maestrul Ioan Chelu la CS Aquila şi să particip, sper, cu rezultate la fel de bune ca şi până acum la cât mai multe competiţii sportive pe plan naţional şi internaţional. Concomitent, voi urma şi cursurile celor trei facultăţi la care sunt student în anul întâi. Sper să fiu ajutat şi de bunul Dumnezeu şi să duc la bun sfârşit toate aceste planuri, zic eu, mai mult decât îndrăzneţe”.

 

N.R. Îi urăm şi noi, la început de an, marelui nostru campion succes pe plan competiţional şi profesional, sănătate şi putere de muncă pentru aşi îndeplini toate dorinţele. Vă asigurăm dragi cititori că vom fi cu ochii pe el şi vă vom ţine la curent cu amănunte legate de activitatea viitoare a lui Ionuţ Mitrea. Din păcate, pentru acest tânăr, multiplu campion naţional şi mondial, care face cinste pe tot globul oraşului şi judeţului Giurgiu, la finalul anului 2013 nu s-au găsit resurse pentru ai i se oferi cel puţin o Diplomă care să ateste că a fost declarat, conform clasamentului prezentat mai sus, sportivul numărul unu al judeţului Giurgiu. Este trist, dar adevărat! Asta este viaţa!!!

Heliade CĂLIN

3 COMENTARII