1540-muscalu-taiatRecent într-o f conferință de presă organizată de ALDE Giurgiu purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Muscalu, a criticat situația actuală în care se află sistemul educațional românesc, prin prisma schimbărilor tot mai dese la care acesta este supus: Am observat că a devenit un obicei ca toate guvernele și toți miniștrii educației, atunci când ajung la putere, să mai schimbe ceva… În felul acesta, nu fac decât să zăpăcească tot sistemul… (…) Ultima măsură propusă este schimbarea curriculei școlare, prin reducerea numărului orelor de istorie, de geografie, de limba română și eliminarea limbii latinei. Părerea mea este că nu putem distruge niște materii esențiale pentru dezvoltarea elevilor. De ce să fie scoasă din programă definitiv limba latină, când aceasta, chiar dacă este tratată ca o limbă moartă, este mai mult decât necesară pentru cultura generală a tuturor generațiilor noastre, pentru că suntem un popor de origine latină și, în acest fel, ne este distrusă identitatea națională…!? La fel și în cazul istoriei… tăiem, practic, legătura generațiilor cu trecutul… (…)

 De aceea, ALDE intenționează să sesizeze la nivelul Ministerului Educației faptul că se comit mari greșeli prin modificarea programei de învățământ și vrem să tragem astfel un semnal de alarmă în cazul acestui domeniu extrem de important și delicat. Sperăm că Ministerul va analiza cu seriozitatea sesizarea noastră, pentru că, repet, vorbim de elemente esențiale pentru neamul nostru, a conchis Ionel Muscalu.

(N. Teodora)

 

8 COMENTARII

 1. Domnule Muscalu ești singurul politician care semnalezi acest fapt și meriți respectul cadrelor didactice. Vă mulțumesc și vă respect pentru asta, sunteți singurul român adevărat. Decizia Ministrului, Ministerului și a celor care se joacă cu identitatea națională a ROMÂNILOR este un fapt grav care atentează la viitorul țării. Nu înțeleg de ce instituțiile abilitate nu sancționează dur acest act de sabotaj, de lipsă de fidelitate față de țară și nu doresc să mai folosesc alt termen care mă cutremură. Domnule Muscalu păcat că sunteți singurul care aveți o opinie împotriva unei greșeli care va deveni fapt. Vai de oasele tinerilor morți pe câmpurile de luptă de-a lungul zbuciumatei noastre existențe. Vai de copii acestei frumoase țări. Se adeverește vorba că cel mai mare dușman al românilor este tot un român.

  • Domnule profesor, vorbiti despre oasele tinerilor romani cazuti pe campurile de onoare de-a lungul zbuciumatei noastre existente. Ma intreb ce ati invatat, pe timpul scolii, despre bataliile de la Oarba de Mures si Iernut. Ce ati invatat in scoala despre cine se face vinovat de moartea a 11000 de ostasi romani din Diviziile 9 si11 infanterie care au murit pe un front cu o latime de 400 de metrii ? Ati primit informatii in scoala despre generalul de armata Avramescu Gheorghe, cel mai stralucit general roman, arestat si impuscat de rusi in timp ce comanda Armata a 4-a Romana exact in timp ce elibera ultima palma de pamant romanesc. Asta este o parte din adevarata istorie a Romaniei, si care nu a fost predata niciodata. Ca sa inveti istoria adevarata, trebuie sa intelegi si sa admiti, ca in anul 1800 clasa conducatoare, adica boierimea se imbraca turceste, vorbea greceste si scria cu litere chirilice. Trebuie sa recunoastem ca in 1344 in Cehia se infiinteaza prima Universitate din centrul si estul Europei, fata de 1860 la Iasi si 1864 la Bucuresti. Da pentru o istorie adevarata. Ce se preda acum in scoli ? Ca domniitorii nostrii au fost mareti, au castigat toate luptele dar in final au platit tribut. Vad ca acordati respect unui politician care intr-o conferinta de presa anunta ca partidul sau ALDE, intentioneaza sa sesizeze M. Educatiei. Din punctul meu de vedere acest politician nu merita nici un fel de respect. A fost inscris intr-un partid de dreapta, a primit functii de la acesta cand a fost la putere, la nivel municipal, judetean ajungand la nivel de secretar de stat cu rang de ministru, fara a avea pregatirea necesara. Cand partidul a iesit de la guvernare, si nu a putut sa-i mai asigure functia a plecat si s-a inscris intr-un partid mic asa zis de dreapta, dar care asigura mentinerea la putere a unui partid mare de stanga. Daca se preda in scoala istoria adevarata , romanii aflau despre Gh. Tatarascu, care dupa 1946 a tradat PNL, a rupt o bucata din acest si s-a aliat cu comunistii. Luati si numele tradatorilor TATARASCU – TARICEANU si parca se aseamana. Dar cu aceasta ocazie poate afla si tradatorii astia de la ALDE ca in final ,, GUTA TATARASCU” si ciracii lui, dupa ce comunistii s-au sters la fund cu ei tot in puscarie au murit.

   • Și totuși,apreciind în mod deosebit incursiunea dv.în Istoria Românilor și elocința prezentării,nu pot să împărtășesc afirmația dv.referitoare la domnul Tăriceanu.Dacă sunteți un liberal autentic,din moși -strămoși,veți constata că nu Anton Tăriceanu a trădat liberalismul ,ci Musiu Antonescu & Co.,atunci când au trecut peste noapte la PPE și mai apoi s-au unit cu pedelistii făcându-i pe alde Blaga urmași ai Brătienilor.Dar domnul Călin Tăriceanu este liberal autentic și ca întreprinzător privat,în timp ce Mister Antonescu s.a liberali au păpat bani numai din bugetul de stat.Domnul Tăriceanu este liberal și în atitudine și convingeri.Este poate singurul politician care are curajul să arate abuzurile Justiției,pentru care starea normală a omului nu este libertatea,la care este „condamnat din naștere”cum spune domnul Mircea M.Ionescu.Domnul Tăriceanu a luat atitudine și a dat dovadă de demnitate și fata de declarațiile unor ambasadori ,care ne cred o colonie de la periferia imperiului.Apropo,sigur sunteți la curent cu ultimele sfaturi pe care le dă ambasadorul american poporului român privind modul cum trebuie să-i primim pe imigranții din Siria,Irak,Libia,Afganistan,de parcă n-ar ști toată planeta cine a dezlănțuit dezastrul în aceste țări,atât de diferite de noi !

    • Domnule Coman, sper ca nu va referiti la acel Tariceanu care in 1997, avand calitatea de ministru al economiei a incheiat prin incredintare directaa unui contract firmei elvetiene Sulzer Hydro pentru repararea turbinelor hidrocentralei Portile de Fier 1. Firma nu avea nici un fel de experienta in repararea turbinelor tip Kaplan care este in dotarea hidrocentralei. La nici unul din cele 5 grupuri modernizate nu s-au atins parametrii specifici, avand defectiuni in lant ajungand pana la fisurarea turbinelor. Afacerea a adus prejudicii de sute de milioane de dolari economiei nationale. Singurul care a avut benificii a fost Tariceanu . Va referiti la acelasi Tariceanu care a vandut societatii Romtelecom prin firma sa 600 de furgonete Citroen, societate care in scurt timp a fost vanduta firmei grecesti OTE. Sau vorbim despre idiotul care spunea cu tarie ca economia duduie cand in realitate avea un deficit economic de – 8 (glasuri autorizate spun ca deficitul era chiar – 12). Apropo ati aflat ce a facut dobitocul cu banii obtinuti din vanzarea BCR. Sau cu banii luati de la canadieni dupa concesionarea petrolului si gazelor din jurul Insulei Serpilor. Apropo in calitate de ministru al Industriei si comertului Tariceanu a fost implicat in vanzarea catre Gabriel Resources a minei de la Rosia Montana. Ma opresc aici, altfel devin biograful lui Tariceanu. Da bineinteles ca stiti toate tunurile tradatorului Tariceanu, doar din 2007 a fost carpa voastra de sters pe jos (un pesedist mascat in liberal de catre fosta securitate).
     Intrebati daca sunt liberal, si va raspund cu nu considerca atat PSD-ul cat si PNL-ul sunt la fel de nocive pentru Romania.
     Cat priveste relatia dintre PSD si PNL, o consider nefireasca, ca intre homosexuali iar ,,fetita” de data asta nu mai este Nastase, este Tariceanu.
     Cat priveste tradarea lui ,,Musiu Antonescu” nu aveti dreptate. El s-a trezit din somn si a vazut ca vreti sa-l faceti pe la spate.
     Cat priveste librtalul autentic Tariceanu, vedeti ce spune despre el liberalii autentici Quintus, Cimpeanu et comp. El s-a inconjurat de carieristi infractori cu dosare grele gen Stroe, Gerea, Vosganian, Chitoiu etc. De fapt si Tariceanu are sabia justitiei deasupra capului in dosare grele gen :Microsoft , etc.
     Domnule Coman ca si in alte cazuri, cine se aseamana se aduna. Numai studiati figurile de la ALDE Giurgiu, toti cu exceptia lai Nicu Stefan care s-a plimbat pe la toate partidele (nomad ca si rasa minoritara din care face parte) toti au fost slugoii lui Iliescu Lucian.

     • „Giurgiuvene -Rock’n Roll,
      Mai știi când veneam la sol
      După ce zburam spre soare
      Cu MIG-urile interceptoare?…”,
      îmi zicea cu puțin timp în urmă un fost coechipier de aripă,în timp ce din boxele dintr-o sală a Restaurantului CCA răsunau niște melodii retro precum „Let’s Twist Again (Chubby Checker), „Hey Jude” (The Beatles), „Proud Mary” (Creedence Clearwater Revival) s.a….Așa că nu intru în nicio polemică,ceea ce ati scris mai sus despre Mister Tăriceanu,îi puteți spune”verde în față”,mâine,când vine pe la Giurgiu!

 2. Domnule CORNEL cu respect pentru dumneavoastră, DA este încă un motiv în plus ca ISTORIA ROMÂNILOR nu este de negociat niciodată iar evenimentele la care dumneavoastră faceți referire, tinerii trebuie sa le știe. Vă mulțumesc pentru că aveți o opinie pertinentă și bine venită. Din păcate însă, observați numărul mic al postărilor pe această temă. Trageți dumneavoastră concluzia.