mateescu-ion-foto-2-530x300Vineri 4 decembrie vicepreședintele organizației județene a PNL Giurgiu, Ion Mateescu, membru de partid încă  din anul 2007 și-a dat zilele trecute demisia oficială din funcția de membru al Biroului Politic Județean și implicit din cea de vicepreședinte. Decizia sa a șocat foarte multă lume, știut fiind faptul că este la momentul actual unul dintre cei mai vechi  meembri ai acestui partid , fiind și președintele organizației locale din comuna Comana, una dintre cele mai active și puternice organizații locale, cât  și consilier județean. Pentru a afla care au fost motivele care l-au determinat să ia această surprinzătoare decizie l-am rugat pe domnul Ion Mateescu să ne ofere  o scurtă declarație de presă…

 Am demisionat din funcția de membru al Biroului Politic Județean și implicit din cea de vicepreședinte al Organizației județene a PNL Giurgiu întrucât am fost profund indignat de faptul că în ultimele săptămâni în aceste ședințe nu se mai discutau problemele de politică liberală. Nu se mai discuta despre pregătirile pentru alegerile locale și parlamentare din 2016, ci se discutau numai probleme care vizau epurările unor liberali de marcă din partid fără să se ofere vreun fel de explicații! Personal sunt de acord să fie eliminați din PNL membrii care încalcă prevederile statutare și regulamentul partidului, dar acest lucru trebuie făcut în mod legal și regulamentar și nu așa fără nicio explicație de rigoare! Nu mi s-a părut normal ca o decizie de excludere a unui membru să vină din afară. Această decizie nu trebuie să vină de la cineva anume, ci ea trebuie să vină dacă este cazul doar din partea noastră a familiei liberale giurgiuvene. De ce? Pentru că noi PNL nu suntem fostul PCR, ca să luăm astfel de decizii! Nu mai trăim în comunism, ci trăim în democrație – locul unde hotărârile se iau în comun!

În continuarea declarației sale  Ion Mateescu a mai spus:  Dacă mă vor exclude total din PNL și nu mă vor lăsa să fiu în cotinuare președinte al organizației locale Comana, a conchis Ion Mateescu, atunci vă asigur că voi găsi în mod cert tot o organizație liberală în care să activez chiar dacă aceasta ar fi tocmai din… Satu Mare, de exemplu! Orice s-ar întâmpla eu voi rămâne pentru totdeauna doar liberal, iar modul pentru care se fac în aceste zile aceste excluderi din PNL nu mi-l explic decât prin cinci cuvinte:  Așa se vrea la Giurgiu! Deocamdată atât, nu mai comentez nimic și vă propun să ne oprim aici. Vom trăi și vom vedea cu toți ce se va mai întâmpla în PNL, și mai ales unde se va ajunge!

 În ediția tipărită a publicației ”Jurnal giurgiuvean”,  de vineri 11 decembrie, veți putea citi toată declarația fostului vicepreședinte al organizației județene a PNL Giurgiu, Ion Mateescu. 

(M.T.)

 

1 COMENTARIU

  1. Pacat de vechiul PNL si sa ne uitam unde a ajuns actualul PNL (inexistent). Vedem numai fostii PDL-isti care ne-au taiat salariile si pensiile, iar PNL-isti vechi sunt exclusi. De fapt ce sa mai zicem, cum se procedeaza la centotru (excluderea vechilor PNL – Renate, Norica, Tariceanu etc) asa se procedeaza in teritoriu ca sa ramina hotii din PDL . Rusine!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.