Jurnal Giurgiuvean

Invitație la marcarea zilelor nonviolenței în școlile din județul Giurgiu

Indiferent că este vorba despre intimidare verbală sau fizică, hărțuire sexuală, sau pedepse corporale, violența în școli este, din păcate prezentă în viața cotidiană a elevilor. Violența în mediul școlar poate apărea atât între elevi, sau chiar și în raportul elev-profesor.

Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu acordă un interes sporit acestui subiect și în colaborare cu Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Giurgiu îi invită pe profesori, consilieri educativi, diriginți, profesori consilieri școlari să le fie alături, alegând să se implice în situațiile neplăcute pe care le-au întâlnit de-a lungul orelor de curs.  

Vă suntem alături și ne puteți invita la activitățile desfășurate în școala dumneavoastră (inclusiv la cele care vizează bullying-ul și violența), scopul fiind de prevenire și informare dar, nu numai…

Vă reamintim că zilele de 25 noiembrie și 30 ianuarie marchează nonviolența.

Veți regăsi în continuarea prezentei scrisori de informare, pliante cu mesaje anti bullying și anti violență realizate de către profesorii consilierii școlari din cadrul CJAP Giurgiu. Acestea au fost lucrate cu aplicația Canva pe care am învățat să o folosim împreună cu elevii de gimnaziu care au participat la ședințe de consiliere, cu tematică vizând  dezvoltarea unor strategii de a face față bullying-ului și/sau gestionarea emoțiilor (precum furia).

Simbolurile regăsite în aceste pliante sunt:

– cercul – în literatura de specialitate regăsim cercul violenței, florile ca simbol al fragilității,

– culoarea mov reprezintă nonviolența și semnul păcii.

Vă invităm să distribuiți în școala dumneavoastră pliantele transmise de echipa CJAP-CJRAE Giurgiu!” este mesajul coordonatorilor acestui program, profesorii consilieri școlari Andrada Vasile, Ingrid Lacrima Reitmeier Crețu, precum și al directorului CJARE, Cristina Ciurumelea.

Găsiți nformații suplimentare despre acest subiect pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu sau accesând următorul link: https://isjgiurgiu.ro/jcms/attachments/article/2906/20221122%20-%20Resurse%20pentru%20activitati%20de%20prevenire%20violenta-bullying.rar

(Jurnal)

Exit mobile version