astraÎn şedinţa ordinară a Consiliului Local Giurgiu  de miercuri 22 aprilie a fost aprobată  noua formă a Contractului de Asociere în Participaţiune (nr. 16.833/ 30.10.2010), încheiat între Municipiul Giurgiu şi Asociaţia Fotbal Club ASTRA Giurgiu.

Pe timpul dezbaterilor şedinţei consilierul liberal Gheorghe Spoială a făcut mai multe precizări pro şi contra. Este un lucru bun şi corect ce-a făcut omul de afaceri Ioan Nicolae pentru ASTRA. Dar … eu cred că trebuie, domnule primar, să evaluăm valoarea totală a investiţiilor făcute de el şi să stabilim care este ponderea Primăriei, şi cât din procentul de 100% are Ioan Nicolae. Vedeţi şi … scandalurile cu arestările din fotbal! Deci, un expert să constate, ca să ştim cu ce procent participăm la profit… ?tiu că iniţial noi stabilisem în consiliu ca Nicolae să lase totul Primăriei, dar văd că între timp s-a răzgândit!”, a menţionat Gheorghe Spoială.

Nici eu nu-l iubesc pe Ioan Nicolae, a declarat consilierul PMP –ist Ionel Dinu, dar să judecăm pragmatic domnilor colegi. Până să vină el mergeam în cizme la stadionul ”Marin Anastasovici”! Trebuie să fim mândri că a investit în stadion şi a creat un concept sportiv naţional la Giurgiu. Acum se vorbeşte la nivel naţional şi internaţional permanent de oraşul nostru. Toată lumea vorbeşte însă şi de conceptul de represiune al D.N.A.! În Consiliul Local Giurgiu nu s-a făcut domnilor nimic ilegal. Vă rog să aveţi respect faţă de Consiliul Local şi faţă de Primăria Giurgiu… Prin acest contract de asociere Primăria s-a implicat în dezvoltarea sportului, dar cu nimic din punct de vedere financiar în acordarea salariilor, primelor fotbaliştilor etc. Chiar dacă cândva Ioan Nicolae va pleca de la Giurgiu, el va lăsa totuşi ceva în urma sa, va lăsa un stadion modern…

La rândul său primarul Nicolae Barbu s-a simţit obligat să le explice pe larg consilierilor locali mai multe detalii ale acestei asocieri: În contract se spune că asocierea prevede ca firma lui Nicolae să suporte 100% contravaloarea investiţiilor, deci Primăria nu investeşte nimic în construcţii. El vine cu investiţia în asocierea cu noi, şi nu ne cere bani pentru partea noastră. Noi îi dăm doar dreptul să-şi facă autorizaţia de construcţie, pentru firmă. Noi ne scădem orice cotă de investiţie în întreţinerea bazei: curent electric, gaze etc. Această contribuţie se scade din asociere, iar cheltuielile de funcţionare ale clubului le suportă dânsul. Repet, Primăria a plătit până acum doar întreţinerea bazei sportive, bază care este a municipalităţii şi aşa va rămâne întotdeauna.  Autorizaţia se scoate pe numele asociaţiei sportive, unde suntem parte în procente egale de 50%. Deci, domnilor consilieri noi legiferăm azi doar construcţiile, nu şi cheltuielile cu sportivii.

Heliade CĂLIN