Invazie de ploșnițe în sudul României! Bucureștiul a capitulat sub un val de gândaci… Ei și-au făcut apariția, timid, și la Giurgiu …

0
516

 Dacă nu am prea avut  țânțari , anul acesta avem însă ploșițe…de grâu!  Bucureștenii se plâng că niciodată nu ne-am confruntat cu o asemenea invazie de asemenea  gângănii puturoase, al căror miros cetățenii îl asemănă cu cel al ciorapilor murdari!

Ploșnițele grâului sunt peste tot! În parcuri, pe stradă, în grădini, ba  chiar şi în casele noastre! Chiar dacă nu le vedem, le auzim bâzâitul şi le simţim mirosul îngrozitor! Si să nu vă gândiţi că vom scăpa de ele. Nici frigul, nici insecticidele nu le vin de hac acestor ploşniţe,  spun specialiștii . După ce Bucurestiul s-a umplut de acești gândaci, iată că ei ei au început să apară și la Giurgiu.

Tot specialiștii spun că insectele vin de pe câmpurile cultivate din județ , la noi , iar în București  din apropierea Capitalei, imediat dupa recoltarea graului când ele invadează pur și simplu orașele!

Ei mai spun că  nu avem nicio șansă să scăpăm de acești gândaci căci ei nu au dușmani naturali care să îi distrugă din cauza mirosului toxic pe careaceștia  îl degajă atunci cand sunt atacați.  Nici  frigul nu ne va scăpa de ei, căci sunt rezistenți la ger și  nici insecticidul de multe ori nu prea face față!

Daca vreti sa scapati totuși de probleme, verificati cu atenție în primul rand podul, cei ce stați la case, subsolurile și dulapurile din casă, iar apoi aerisiți camerele doar prin geamurile care au plase de țânțari!

(Jurnal)