Întâmplător sau nu, la scurt timp după apariția în publicația noastră a noilor  ” isprăvi” ale primarului comunei Prundu, Cătălin Corbea, acesta a simțit nevoia de un exercițiu de imagine, oferind un intercapsunari-la-munca-in-spaniaviu, cui credeți? Televiziunii aparținând ”apropiaților”  incompatibilului Dumitru Beianu , Televiziunea ” Valahia”!

 Dar pentru că așa cum ne declarau recent prundenii , primarul lor suferă de suprasațietate, în loc să vină Mahomed la munte s-a deplasat Muntele la Mahomed!  Așa că reporterițele au așezat în Dacia televiziunii cele trebuincioase unui studiou improvizat și bââșt!, au dat fuga până ” ici-șa” , la Prundu!

 Despre   răspunsurile  date de către  primarul Cătălin Corbea,  vom comenta însă cu altă ocazie. De data aceasta ne-am oprit   la ”savuroasa”  întrebare a duetului ”blond” Cristina Rotaru-Mariana Mitroi ,  ce se referea , probabil , la decizia  primarului Corbea  de a candida la alegerile din iunie, ca independent: 

A fost o decizie de moment sau a fost o decizie pe care ați gândit-o, această întrebare nu vine întămplător datorită faptului că oamenii , primarii, care sunt la primul mandat v-au luat drept model pe dvs.  și acum ați crea o oarecare instabilitate în gândirea lor, ce vor face în acest an politic vorbind?

 Fetelor,  să înțelegem că după mintea voastră deciziile de moment sunt luate de către  primari,  fără discernâmânt, doar instinctual ?…Poate voi știți  ceva ce noi nu știm!

  Cum ar putea decizia  lui Corbea să creeze o instabilitate în gândirea celorlalți primari, este un fenomen pe care cu siguranță numai echipa de aur  a televiziunii Valahia o poate explica. Probabil tandemul letalo-lexical  al televiziunii mai sus amintite  a plecat de la  următorul raționament : Dacă făcând uz de o asemenea prestație /logică  te poți considera  jurnalist, de ce oare decizia unui primar n-ar  putea crea instabilitate în gândirea celorlalți primari, oameni?!

 În cazul de față, considerăm că stilul jurnalistic folosit de cele două ar trebui brevetat,  principiile Logicii , ca știință , la rândul lor  revizuite, iar autoarele acestei mostre de ridicol , generos premiate. Iată de ce pentru această ”inspirată” întrebare le răsplătim , ad hoc, pe cele două,  cu premiul Pandora de instabilitate!

 (Pătru N. Zătoru)