pnl

Recent jurnalistul de investigații Silviu Mănăstire a deschis cutia Pandorei  la emisiunea ”Dosar de politician” , vorbind despre traseiștii politici din Giurgiu și despre modul în care atât PNL, cât și PSD, încalcă criterii de integritate. Un subiect îndelung dezbătut de noi și de colegii noștri din presa locală , dar care nu a avut prea mare audiență în rândul liberalilor locali. 

Conform lui Silviu Mănăstire  la Primăria Giurgiu a intrat în cursă, din partea PNL, deputatul Florian Nicolae, care a fost ales în 2012 din tabăra PSD. Între timp, spune acesta, deputatul a trecut de partea liberalilor și visează la fotoliul de edil.

Aceeași situație este întâlnită și la Consiliul Județean Giurgiu, unde PNL l-a propus pe Dumitru Beianu pentru funcția de președinte CJ, după ce în 2012 a avut funcția de primvicepreședinte PSD Giurgiu.

La București Blaga, Gorghiu și Dragnea pozează în oameni de bun simț. Dacă te uiți însă în județul Giurgiu, îți dai seama că liberalii președintelui Iohannis își cam bat joc de inteligența propriilor alegători. Asta pentru că la Giurgiu candidații PNL pentru primărie și pentru Consiliul Județean sunt de fapt niște PSD-iști de-ai lui Dragnea. Deși pare amuzant este tragi-comic.

Candidatul PNL pentru primăria Giurgiu este deputatul Florian Nicolae, poreclit Floricel, ales din partea PSD în 2012. Acest Nicolae a fugit ca un laș din PSD în septembrie, anul trecut, după ce Ponta a pierdut alegerile. Un proverb spune că „nu pleacă câinele de la măcelărie” iar giurgiuveanul Nicolae fuge se pare întotdeauna la putere. La câteva luni doar, după fuga deputatului din PSD, liberalii, în mod halucinant, îl primesc ca pe un trădător util și îl pun candidat. Ce să mai înțeleagă omul simplu din Giurgiu? Acest Florian Nicolae își rupea cămașa de pe el în sprijinul lui Victor Ponta, îl măscarea pe Iohannis, iar acum vrea să fie primarul lui Iohannis și al PNL! u

Norocul lui Floricel este că deține o societate de paza și protecție, numită Nova Force, deci nu se atinge nimeni de el. Printre altele, firma de pază a deputatului are contracte cu Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, deci mai bifează o incompatibilitate morală. Una peste alta, poate că liberalii din Giurgiu nu au avut un candidat viabil la primărie și au trebuit să racoleze un PSD-ist mai răsărit, cu ceva calități și studii.

Ce te faci însă când Florian Nicolae deține un master în dreptul informațiilor și al securității private, tocmai la Universitatea Ecologică? Vă dați seama ce o să descoperim după ce vom analiza acest master ecologic în Securitate al deputatului Florian – o adevărată varză.

Povestea acestui deputat PSD care s-a vopsit în liberal nu este, în mod comic, ceva nou la Giurgiu. Tot liberalii l-au desemnat ca viitor președinte al Consiliului Județean Giurgiu pe un anume Dumitru Beianu în cazul în care câștigă alegerile locale din iunie. Acest Beianu este evident tot un traseist politic, pentru că îl regăsim în 2012 în funcția de prim vicepreședinte al PSD Giurgiu. Beianu are o regulă simplă, el face politică doar dacă este la putere și are funcții. Beianu este însă o veritabilă pasăre călătoare – el s-a plimbat pe la toate partidele din Giurgiu. A fost lider al fostului ApR, a fost la partidul lui Dan Voiculescu – PUR, la PNL, apoi la PSD, pentru ca în final, să revină în PNL.

Între anii 2008 și 2012, acest Dumitru Beianu a fost chiar președintele Consiliului Județean Giurgiu, funcție după care a rămas cu ceva scandaluri – unul fiind privatizarea CET Giurgiu – societatea care asigură încălzirea în orașul Giurgiu. Beianu pretinde că este curat ca lacrima însă DNA investighează în ce condiții CET Giurgiu a ajuns pe mâna unor afaceriști din Rusia.

Așadar, la Giurgiu, liberalii lui Iohannis au devenit PSD-iști, sau de fapt PSD-iștii lui Dragnea au devenit liberali”, a mai precizat Silviu Mănăstire potrivit celor de la  b1.ro.

(Jurnal)

2 COMENTARII

  1. Domnu’ Manastire credeam ca este un jurnalist adevarat , dar se pare ca m-am inselat … acesta este clar un reportaj facut la comanda !
    In opinia mea Beianu are ceva in cap , nu ar fi trebuit sa plece la PSD cand l-a dat Iliescu afara , este o greseala care ar trebui sa si-o asume si sa isi puna cenusa public in cap .
    Floricel , insa , este mai slab decat Barbu . Cu el sarim din lac in put .