braconaj-sute-de-kilograme-de-peste-descoperite-intr-un-camion-109106

Ziua de  7 aprilie a fost o marțe neagră pentru mai un transportator  ce tranzita municipiul.  Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu şi Poliţiei Municipiului Giurgiu acţionând în zona adiacentă Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu  au identificat o autoutilitară, condusă de E. I., un bărbat din municipiul Buzău, care transporta cantitatea de 4.320 kg peşte proaspăt din Grecia pentru o societate comercială din Buzău.

În urma verificărilor documentelor de însoţire a mărfii dar şi a cântăririi, poliţiştii au constatat o diferenţă de 400 kg. de peşte, pe care conducătorul auto nu a putut-o justifica.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional de poliţişti pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite iar cantitatea de 400 kg. peşte, în valoare de 2.800 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe timpul acţiunii au fost verificate 15 societăţi comerciale şi controlate 10 persoane fizice, ocazie cu care au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3.740 lei. (Jurnal)