Într-o singură noapte polițiștii giurgiuveni au aplicat 204 de sancțiuni contravenționale! Au fost legitimate peste 600 de persoane și verificate zeci de unități de pariuri sportive și jocuri electronice…

0
310

În noaptea de 2 spre 3 septembrie, în intervalul orar 18.00-03.00, poliţiștii giurgiuveni, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoraului Județean de Jandarmi Giurgiu au desfăşurat atât  pe drumurile publice din județ, o acțiune de  prevenire și combatere a faptelor comise cu violență cât și a faptelor contra patrimoniului și evident pentru creșterea vizibilității elementului polițienesc.

Cu această ocazie, au fost aplicate 204 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 104.500 de lei, iar ca măsuri complementare au fost retrase 16 permise de conducere, 11 certificate de înmatriculare și indisponibilizate 3 seturi de plăcuțe de înmatriculare, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea, 67 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în parcuri, în proximitatea sălilor de jocuri de noroc și a barurilor, dar și respectarea interdicției de a permite accesul minorilor în sălile de jocuri electronice au reprezentat o prioritate a polițiștilor, pe parcursul desfășurării activităților.

Astfel, în cadrul acțiunii, au fost verificate 36 de societăți comerciale, dintre care 15 având ca obiect de activitate pariuri sportive sau jocuri electronice.

Polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 11.500 de lei, fiind confiscați 856 de lei, pentru neemiterea bonului fiscal.

Totodată, în perioada de referință, au fost legitimate 656 de persoane, verificate 418 autovehicule și efectuate 114 testări cu aparatul Drager și DrugTest.

De asemenea, polițiștii giurgiuveni au constatat în flagrant delict o infracțiune la regimul rutier. Astfel, la data de 2 septembrie, ora 21.10, în localitatea Chiriacu, polițiștii giurgiuveni au oprit pentru control, un autoturism condus de către un bărbat, de 29 de ani, din localitatea Prunaru, județul Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat. Celui surprins i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

(Jurnal)