Coșmarul pecerist revine! Într-o şedinţă a DSVSA Giurgiu cineva a supus la vot propunerea ca nimeni să nu-i mai vorbească doctorului Patentaşu şi punerea sub observaţie a telefoanelor salariaţilor?!!

0
144

la zidLuni, 1 februarie, dimineaţa (ora 9.15), la sediul DSVSA Giurgiu a fost anunţată o şedinţă cu participarea întregului personal. Ordinea de zi a  cuprins un singur punct: înfierarea cu „mânie proletară” a doctorului veterinar Petre Patentaşu! Acesta a fost acuzat de către un grup de apropiaţi ai doctorului Mitran Fănel (o veche cunoştinţă de-a presei, a cărei activitate „laborioasă” a fost pe larg descrisă în ultima vreme în publicaţia noastră, caz aflat şi în atenţia DNA), că ar fi “denunţătorul de serviciu”. Aşa se face că tam-nisam Petre Patentaşu a fost aprig anatemizat, învinuit de toate articolele apărute în ultima vreme prin presă, ce au devoalat o serie de nereguli şi de disfuncţionalităţi din activitatea unor cadre ”de nădejde” (?) ale acestei instituţii. Ca urmare doctorul Patentaşu, medic primar, chirurg veterinar de mare clasă, respectat de o întreagă comunitate, a fost făcut tăvălit preţ de o oră fiind, etichetat ca: trădător, informator, incompetent, nulitate profesională etc. Şedinţa a părut că  se desfăşura,  ca înainte de anii ‘90 când câte un secretar de partid monta salariaţii împotriva celui ce urma să fie aspru criticat, pentru ca ulterior să fie exclus din colectivul de oameni ai muncii, tovarăşi!  Gluma a atins însă limitele grotescului atunci când cineva a cerut să se supună la vot ca dr. Patentaşu să fie sau să nu fie declarat persona non grata, propunându-se ca nimeni din DSVSA să nu mai comunice din acel moment  cu el (??!) probabil până când acesta va dovedi că s-a îndreptat şi a devenit un salariat cu(minte), supus,  obedient aparatului de conducere al Direcţiei. Evident că presa a fost, la rândul ei, pusă la zid pentru vina că este prea băgăreaţă şi că prea vrea ea să le ştie pe toate… Ba mai mult, altcineva a solicitat urmărirea telefoanelor salariaţilor… ALELUIA!  Asta pentru a se constata dacă bănuiala cu “cârtiţele” ce îşi fac de cap prin Direcţie, se confirmă şi pentru a se pune totodată capăt scurgerilor de informaţii, tovarăşi!

Ca urmare a acestui şocant eveniment, pe care noi îl considerăm o criză de autocraţie ca să nu-i zicem, dictatură de cumetrie, încep să se nască o sumedenie de întrebări: Cine ar avea  ceva de ascuns în Direcţia Sanitar Veterinară şi Siguranţa Alimentaţiei Giurgiu? A devenit această instituţie o societate privată şi noi nu ştim? De când presa nu are dreptul să se intereseze ce se întâmplă cu banul public şi ce reguli guvernează într-o instituţie a statului, ca DSVSA-ul? De când cineva poate fi supus oprobriului colegilor de serviciu pentru că are prieteni în presă? Cum se mai pot organiza după 26 de ani de democraţie, în România astfel de şedinţe cu accente comunisot-securiste? De când activitatea curentă a DSVSA-ului a devenit „top secret”, neputând fi dezvăluită opiniei publice?

Mai întâi de toate dorim să facem precizarea că dr. Patentaşu Petre este pur şi simplu o victimă colaterală, informaţiile noastre fiind  primite, pe alte canale, şi nicidecum din partea celui bănuit de cele câteva cadre panicate ale aparatului de represiune al DSVSA Giurgiu. Mai trebuie precizat că în acest moment grupul nemulţumiţilor din această instituţie este la fel de numeros ca cel al susţinătorilor doctorului Fănel Mitran,  care în timpul anchetei ce se efectuează asupra sa, a fost numit (probabil în bătaie de joc sau tocmai pentru a se risipi suspiciunile în legătură cu el), şef al Serviciului Antifraudă! Bravos naţiune! În concluzie, pentru ştiinţa tuturor, DSVSA Giurgiu este împărţită în acest moment în două: grupul de simpatizanţi ai doctorului Mitran Fănel, format din rudele şi prietenii acestuia şi Ceilalţi.

Este timpul, ca directorul Direcţiei, dr. Liviu Florescu, să spună stop joc! înainte ca grupul dur al acestei instituţii, susţinători ai doctorului Mitran, să nu dea în paranoia şi să se ”urce pe mătură” aşa cum a făcut-o în ziua de luni 1 februarie. Nu de alta,  dar în acel moment va fi nevoie să aducă nişte exorcişti de la Capitală, şi în loc de o binevenită sfeştanie de sfinţire a birourilor şi de distrugere a duhurilor rele să se pună de un audit! Asta până nu o să vedeţi salariaţi ai Direcţiei protestând în faţa instituţiei pe care o conduceţi, domnule director, cu pancarde de gât, strigând: -Jos inchiziţia! Este semn că personalul nu prea are ce face prin această Direcţie domnule Floescu, nu credeţi? Căci după cum observăm, salariaţii d-stră se ocupă de orice altceva, numai de Siguranţa Alimentelor nu! ALELUIA!

Iuda Iscoditorul