Intimidarea populației de a-i denunța pe infractori a devenit politică de stat!?

0
241
Young police officer reporting situation on the radio

Știrea pe care am citit-o deunăzi pe site-ul celor de la G4 Media mi-a dovedit încă odată că liderii instituțiilor de stat nu au învățat nimic din evenimentele ultimelor zile, petrecute în România. Și mă refer evident la cazul fetițelor lovite de o mașină a poliției pe trecere de pietoni, accident în urma căruia un copil a murit,  și la conflictul interetnic de la Bolintin Vale, încheiat cu moartea unui localnic, fapt ce a scos un oraș întreg în stradă, șeful Poliției județene Giurgiu fiind  schimbat din funcție. Și de parcă toate acestea nu at fi fostde ajuns, un polițist drogat, în plin sevraj probabil, a făcut praf câteva autoturisme ce i-au stat în cale, în trafic,  în timp ce mintea lui aburită  vâna himere…Iată doar câteva exemple în care cei meniți să ne salveze din situații extreme, sunt autorii unor evenimente de neîngăduit…

Revenind la știrea  la care făceam referire anterior, ea  anunța faptul că s-a început urmărirea penală a unui ziarist brăilean care a postat  un clip ”blurat” ce înfățișa o persoană bătând și umilind un adolescent. Culmea însă, ziaristul este acum cel acuzat de o presupusă ”pornografie infantilă” (!?) deși în urma articolului acestuia, agresorul a fost arestat.  În concluzie autorul materialului urmează să plătească (poate chiar cu libertatea) faptul că a scos la iveală un fapt antisocial, abominabil.

Revenind la incidentele din Bolintin, întrebați de un reporter de ce nu-i reclamă pe agresori, câțiva dintre locuitorii orașului  au declarat că ”de teamă”! Oamenilor le este frică pentru că polițiștii, oameni ai legii, sunt mână în mână cu interlopii, spun ei, cu aceste câteva familii de romi ce au semănat teroarea în oraș. Le este frică de faptul că polițiștii îi vor denunța tocami  celor ce au produs violențele din oraș și astfel vor deveni, la rândul lor, victime.

După cum sesizăm cu toții cetățenii acestei țări nu mai îndrăznesc să mai divulge abuzurile și atrocitățile unor ticăloși, de teama de a nu deveni a doua zi victimele acestor agresori.  De la polițiști mărunți, șefi de secții, până la judecători, chiar cadre ale DIICOT, toți par a intimida prin fel și fel de metode dorința populației de a denunța violența, hoția, crima cu premeditare. Iată de ce oamenii au ajuns să se plângă (erfect justificat), că este mai rău ca pe timpul lui Ceaușescu, când Securitatea îți putea oricând înscena o faptă care te arunca în beciurile închisorii.

Îmi aduc aminte că cineva îmi povestea cum, pe timpul ocupației rusești, cei ce erau prinși furând din avutul colectiv, sau din gospodăriile oamenilor li se agăța o pancartă de gât pe care era scris ”a furat”, sau ”e hoț”, fiind plimbat prin toată comuna, fiindu-i astfel , aceluia,  o lecție pentru tot restul vieții.

Astăzi nu mai ai voie nici măcar să postezi pe site o mașină parcată prost sau un filmuleț cu un derebedeu lovind un trecător, că te trezești cu amenzi pentru difuzarea scenelor de violență, sau încălcarea normelor GDPR privind datele personale.

 Păi și atunci cum să-i mai descurajăm pe infractori, pe criminali, pe hoți, pe derbedei să înceteze aceste violențe asupra unei populații lipsite – după cum am văzut în ultimele zile – total de apărare, cât timp legiuitorii ne împiedică să îi arătăm cu degetul, să devoalăm faptele lor antisociale, intimidându-ne cu tot felul de articole de Lege, parcă special făcute pentru a-i proteja pe infractori?

Aveam o rubrică, ”Mitocanii șoselelor”, în care publicam imagini cu infracțiuni din trafic, cu parcări ale unor conducători auto în locuri nepermise, la ore nepermise, pe locul unor cetățeni ce plătesc aceste locuri, către administrația locală. Era extrem de eficientă…Oamenii ne sesizau cazuri…În urma acestor probe unor indivizi certați cu legeea rutieră li s-au ridicat chiar și permisele. Nici asta însă nu se mai poate. Nu mai ai voie să publici numărul de înmatriculare al autoturismului. Păi și atunci cum să îl dovedești pe făptaș? Evident că în acest context foarte curând în România va guverna  un haos general. Fiecare va face ce dorește, știind că nimeni nu-l va puea trage la răspundere fără să încalce niște legi, niște reguli. Atunci când vor fi solicitate să intervină, organele legii, polițiștii vor  justifica  lipsa de la locul faptei, lipsa lor de reacție în cazul unor fapte reprobabile, prin lipsa de cadre. ”Suntem puțini și neșcolarizați!” Chestia asta cu lipsa de cadre a devenit o marotă pentru ministerul de Interne de fiecare data când cineva disn system calcă pe bec. Păi dacă sunteți puțini de ce vă pensionați oamenii la 45 de ani, tocmai când capătă experiență?

 Sunt voci care susțin faptul că această interdicție de a publica mașina cu număr de înmatriculare a celor ce încalcă regulamentul rutier  ar fi fost ideea unor granguri de prin Parlament, de prin Ministere, șefi și șefuți de prin instituții ale statului, demnitari ale căror autoturisme bengoase au fost surprinse de fotoreporterii unor ziare, în tot felul de ipostaze ce nu le făceau cinste.

Că nu-i așa,”Cine împarte, parte își face!”

Și atunci ce ne rămâne de făcut, nouă, cetățenilor care ne iubim semenii, respectăm normele de conviețuire socială, regulile de circulație, Legile acestei țări, cât timp vom fi permanent descurajați de a-i denunța  pe delicvenți, de a-I arăta cu degetul pe cei care ne amenință zi de zi, siguranța, liniștea și chiar viața”

Mai ales că, așa cum au confirmat articolele multora dintre jurnaliști, în ultimii ani, majoritatea celor ce au menirea să ne protejeze, plătiți de stat din banii publici, au câte o afacere în care sunt combinați tocmai cu cei care ar trebui să stea după gratii. Chiar și în Giurgiu, așa cum spun cetățenii, sunt destui salariați din sistem care gestionează un butic, o spălătorie auto, un fast food, un bar, o cafenea, un local, o afacere profitabilă, pe numele unui membru de familie sau a unei rude.

Este foarte bine spunem noi…Lasă omul să câștige, dacă muncește cinstit!! Dar să nu intre în combinații cu proxeneții, cu barbugii, cu spărgătorii și întreaga pleavă a lumii interlope locale.

În consecință dacă veți pune botnițe și lanțuri la mâini jurnaliștilor,  domnilor aflați în posturi cheie,  totul se va nărui în țara asta, fiind întronată anarhia. Lăsați polițiștii să-și facă datoria, nu-i mai îngrădiți cu tot felul de interdicții în relația lor cu delicvenții de drept comun. Nu le mai dați drumul în stradă, celor pe care ei îi dovedesc că sunt niște  infractori notorii, pentru ca a doua zi penalii ăștia să le râdă în nas.

Este momentul ca  unii dintre Legiuitori  să înțeleagă că deși această situație de acum îi mulțumește de minune,  va veni însă ziua în care toate aceste privilegii acordate infractorilor se vor întoarce înzecit, împotriva lor.

Căci ”Cine seamănă vânt va culege furtună”!

(Florian Tincu)