Barbu-NicolaeÎn cadrul conferinței de presă susținută  miercuri , 2 martie, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, a oferit explicații și lămuriri cu privire la acuzele aduse de un giurgiuvean, la adresa sa, în cadrul unei recente emisiuni difuzate de postul de televiziune local, Giurgiu TV.  Conform spuselor giurgiuveanului, Nicolae Barbu ar fi refuzat să îi atribuie acestuia o locuință socială.

          Persoana respectivă face cereri pentru locuință încă din 2010, a explicat Barbu, și la toate i s-a răspuns că nu are dosarul complet și chiar dacă ar avea acest dosar complet, nimeni nu îi garantează că va îndeplini punctajul necesar atribuirii unei astfel de locuințe. Se pare că unii nu au înțeles că acordarea unei locuințe sociale nu se poate face oricum, ci ea necesită o anume metodologie care trebuie să fie obligatoriu respectată.

          Totodată, Barbu a precizat că acest cetățean ”nemulțumit” face parte de fapt din echipa de campanie a deputatului Florian Nicolae, care este patronul postului de televiziune Giurgiu TV: Este jenant să pui o persoană apropiată să dea telefon, să înjure primarul și să creeze un subiect de discuție… este un mod urât de a face campanie electorală. Accept în această campanie electorală să vină cu idei, cu proiecte, cu programe care să îmbunătățească tot mai mult  calitatea vieții locuitorilor… La nivel declarativ se face acest lucru, dar, practic, se încearcă lovirea mea. Dar lovesc de fapt Primăria și nu o să accept niciodată lucrul acesta, pentru că lovesc în munca unor oameni care nu au nicio vină și nu mi se pare deloc corect, a mai spus edilul.