Întâlnire la CJ Giurgiu între edilii din județ și comisarii Gărzii de Mediu privind „Managementul eficient pentru un județ curat”.

0
343

Consiliului Județean Giurgiu a găzduit, în data de 7 septembrie 2021 întâlnirea cu primarii din județ, la ședința Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Management eficient pentru un județ curat”.

„La discuții au fost invitați și Ionuț Vasile, vicepreședinte AFM și Clara Adam, Comisar șef al Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Giurgiu.

Una dintre cele mai complicate probleme a acestui mandat, generată de colectarea deșeurilor menajere și eradicarea depozitelor neconforme, a făcut obiectul unei discuții constructive.

Consiliul Județean Giurgiu va finanța dotarea autospecialelor pentru deșeuri cu sisteme automate de cântărire, demararea unor campanii privind avantajele colectării selective și furnizarea de pubele pentru fracțiile umede și uscate, generate de gospodării.

A urmat apoi o ședință a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sănătate Asigurată Prin Apă Curată”, la care au participat Alexandru Popescu, director general Apa Service SA, alături de specialiștii operatorului regional și Simona Dumitru, Team Manager Eptisa Romania S.R.L.

Proiectul, finanțat prin P.O. Infrastructura Mare, vizează realizarea unor sisteme de alimentare cu apa si canalizare menajera în peste 30 U.A.T., valoarea totală alocată județului Giurgiu depășind suma de 180 milioane euro.

Totodată au fost aprobate o serie de documente privind organizarea și funcționarea serviciilor, precum și bugetele de venituri și cheltuieli ale ambelor asociații” – informează Consiliul Județean Giurgiu.

(Jurnal)