Instituţia Prefectului din judeţul Giurgiu se confruntă cu mari probleme de efectiv. Astfel, dintr-un număr de 51 de posturi existente, în acest moment doar 43 sunt ocupate.

Volumul de muncă pentru un angajat este în continuă creştere după cum o demonstrează şi raportul aferent anului 2009 depus la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Mai mult, conform lui Noruţ Stănişteanu, două dintre cele 43 de persoane urmează să se pensioneze.

„Unul dintre lucrurile de care nu sunt mulţumit este reprezentat de către dinamica personalului. Din 52 de posturi pe care le deţineam până în urmă cu puţin timp, am rămas cu 51, iar dintre acestea 8 nu au putut fi scoase pentru ocupare. Dintre cele 43 de persoane care asigura buna desfăşurare a activităţilor instituţiei, două se vor pensiona, deci volumul de muncă va creşte din nou” a sintetizat Noruţ Stănişteanu.

O altă nemulţumire a prefectului de Giurgiu este reprezentată de faptul că mult discutata reţea proprie de intranet, care să acopere întreg judeţul, a rămas doar la stadiul de idee.

„Instituţia a rămas datoare la partea de comunicare; din păcate nu am putut crea reţeaua de intranet care să lege instituţiile deconcentrate şi primăriile din întreg judeţul” a mai spus Noruţ Stănişteanu, cel care, se pare, nu va abandona această idee prea curând.

Bogdan VLADU