Inspirate de pe TIK-TOK, 3 eleve de la Școala nr. 8 din Giurgiu, s-au tăiat pe brațe, cu lama unor ascuțitori!

0
1353

Trei eleve de clasa a şasea de la Școala  nr. 8 , ”Academician Marin Voiculescu”,  din municipiul Giurgiu s-au autoflagelat, tăindu-se pe braţe cu lama unei ascuţitori.

Ajunse la cabinetul medical și întrebate de ce au făcut asta, cele 3 fete  au spus că s-au lăsat inspirate de pe siturile Tik-Tok şi  Instagram.

Incidentul a avut loc miercuri, 29 martie, în timpul unei pauze.  Iniţial,  s-a crezut că cele două eleve s-au tăiat grav, dar după îngrijirile primite în cabinetul medical s-a observat, după cum ni s-a comunicat, că erau de fapt niște simple zgârieturi .

După ce au primiri îngrijirile medicale   cele 3 fete  s-au întors la cursuri,  ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Conducerea şcolii a anunţat imediat părinţii elevelor, dar şi Biroul de siguranţă şcolară din cadrul Poliţiei.

Întrebat dacă până acum,  s-a luat vreo măsură în acest caz, inspectorul șef al IȘJ Giurgiu, prof Ion Ghimpețeanu, ne  spunea că cei din conducerea Școlii în care învață cele trei fete, s-au mișcat foarte repede în ancheta întreprinsă, luând imediat o serie de decizii ce se impuneau.

În același timp, inspectorul general  ne spunea că îngrijorarea sa se leagă de gestul în sine al fetelor,  de faptul că ele s-au lăsat atât de ușor manipulate de imaginile urmărite pe cele două site-uri de socializare., amintindu-ne că în urmă cu câțiva ani un joc controversat, on line,  intitulat Balena Albastră, a provocat sinuciderea a zeci de tineri…

În rândurile următoare vă oferim textul adresei conducerii școlii celor 3 eleve, către Inspectoratul Școlar Giurgiu,  înaintat la scurt timp  după consumarea regretabilului incident:

”CATRE

INSPECTORATUL  ȘCOLAR JUDETEAN GIURGIU

În atenția Domnului Inspector Școlar General Ghimpețeanu Ion 

Va informăm că în data de 29 martie 2023, în incinta școlii Gimnaziale ,,Academician Marin Voiculescu”, a avut loc un incident generat de comportamentul deviant al unor eleve în timpul programului școlar.

În pauza desfașurată  în intervalul orar 13.50-14.00, câtiva elevi au mers la cancelaria școlii, unde au anuntat profesorii diriginti ai claselor a VI-a C (Tănase Iuliana) și a VI-a D (Ghimpeteanu C. Georgeta) ca în toaleta școlii, elevele G. D. și G. I. și-au provocat răni la nivelul brațelor, cu ajutorul unei ascutitori pentru creioane. Profesorii diriginti au mers catre toaleta fetelor, însa au constatat ca acestea revenisera fiecare în sala de clasă, proprie.

S-au purtat discutii cu fetele, care au recunoscut că au pe brate câteva tăieturi pe care și le-au facut intentionat și individual. Acestea au fost conduse de catre profesorii diriginti la cabinetul medical școlar, unde au primit consultatii și îngrijirile medicale aferente, deși s-a constatat faptul că rănile sunt superficiale.

În urma discutiilor purtate cu cele doua eleve, acestea au afirmat că gestul !or nu este unul cu semnificatii suicidale, ci o joaca inspirata de retele sociale de tip Instagram sau TikTok, pe care nu l-au perceput ca fiind un pericol pentru viata ori sanatatea !or și pe care, categoric, îl regreta.

De asemenea, cele doua eleve au sustinut faptul ca există și o altă elevă, pe nume S.S. (clasa a VI-a E) care au încercat sa își provoace rani similare pe brate, deși au facut-o în afara programului școlar.

Masura imediată impusa de situatia constatata de catre profesorii diriginti a fost aceea de a informa conducerea scolii, urmata de infornarea tuturor parintilor elevelor implicate, dar și de informarea Biroului de Siguranta școlara și aPolitiei Municipale Giurgiu.

Parintii tuturor elevelor au sosit în foarte scurt timp la școala, unde s-au purtat discutii atente, amanuntite între profesorul diriginte, parinti, elevi, conducerea  școlii. Aceste discutii s-au prelungit mai mult de 2 ore, purtându-se atât în grupul tuturor elevelor mentionate, al tuturor parintilor acestora, al profesorilor diriginti și al conducerii colii, cât și în grupuri restrânse, pe clase (prof.diriginte- elev-părinti). Se doreste, fireste, conștientizarea de către fete a semnificatiei unui astfel de gest, a nocivității sale.

Conducerea scolii a făcut recomandarea supravegherii mai atente a elevelor acasă, în timpul liber, dar și colaborarea imediată și  constantă cu doamna consilier școlar, Ștefan Roxana. De asemenea, în urma discutiilor purtate cu reprezentatul politiei, Inspector Piroi Ionela s-a stabilit deja o întâlnire a acestuia cu elevii claselor a VI-a C, a VI-a D, a VI-a E, în vederea prevenirii și combaterii unor astfel de incidente în rândul copiilor.

DIRECTOR: Prof. Lăbău Stan Mihaela ”

 

(Jurnal)