Atenţie giurgiuveni  la cumpărăturile de sărbători! Foarte multe dintre produsele de pe rafturi nu sunt ceea ce par! Degeaba scrie pe etichetele hainelor bumbac 100%, căci testele de laborator arată că sunt din banalul poliester. Deja sute de operatori din toată ţara au fost amendaţi, iar controalele continuă…

Majoritatea mărfurilor de îmbrăcăminte nu corespund indicațiilor atașate. Pe eticheta unui tricou bărbătesc scria 65% bumbac, restul polyester, însă testul a relevat cu totul altceva. Nici măcar pantalonașii pentru fetițe nu sunt din bumbac curat, aşa cum scrie pe etichetă, ci mai mult poliester.

În această perioadă inspectorii de la Protecția Consumatorului au pus pe sute de articole ștampila de neconform; de la articole pentru copii și până la tricouri, cămăşi, hanorace pentru femei şi bărbaţi, majoritatea provenite din import, majoritatea din China, Turcia și  Bangladesh şi vândute fie la tarabă, fie prin hipermarketuri. Ele au fost aduse în laboratoare de inspectorii ANPC în urma sesizărilor primite. Au luat din magazinele de haine  îmbrăcăminte la testat şi au lăsat în urma lor …amenzi. Controalele continuă în toate judeţele ţării. (Jurnal)