S-a născut în Zodia Berbecului, la data de 8 aprilie 1958, în municipiul Giurgiu, într-o familie cu tradiţie de afaceri şi rădăcini liberale. A urmat cursurile Şcolii generale nr. 1 din municipiu, şi apoi Liceul Industrial de Construcţii. A făcut parte din trei generaţii de excepţie, clasa sa, dar şi o generaţie mai mică şi alta mai mare cu un an decât a sa. Dintre colegii de clasă, 27 din 35 au urmat cursuri superioare şi patru elevi au urmat şcoala de maiştrii. De mic copil, Ioan Viorel Teodorescu a fost atras de ştiinţele exacte, plăcându-i în mod deosebit matematica şi fizica, ştiinţe care mai târziu i-au îndrumat paşii către Facultatea de Instalaţii din cadrul Institutului de Construcţii Bucureşti, pe care l-a absolvit în anul 1984. Fiind preocupat permanent de îmbunătăţirea pregătirii sale profesio-nale, între anii 2007 şi 2011 a urmat şi absolvit Facultatea de Inginerie Managerială şi a Mediului. Este căsătorit, are un fiu care este tot inginer, cunoaşte foarte bine limba franceză, atât scris cât şi vorbit. Îi place foarte mult să citească, dar din păcate timpul şi vederea nu-i mai permit ca în tinereţe să facă acest lucru. A cochetat cu muzica, îi place să asculte muzică de factură bună, clasică în special, şi iubeşte arta şi artiştii, mai ales pictura. Ioan Viorel Teodorescu admiră enorm pictura cu temă religioasă, are acasă o colecţie impresionantă de icoane, una dintre ele de pe vremea bizanţului. În biroul său de lucru, de la Ceramica Impex, are nu mai puţin de 8 icoane, alături de alte câteva tablouri cu natură statică.

După absolvirea facultăţii, a profesat în municipiul Giurgiu, la IJPIPS, ca şef secţie; la SC ZENIT SA, ca şef de atelier; la IPB Granitul, şef staţie sortare agregate minerale, la IACM, şef birou aprovizionare, iar din 1990 şi-a luat destinul în propriile mâini, devenind om de afaceri. A înfiinţat, pe 25 martie 1990, împreună cu alţi patru asociaţi, deoarece a considerat că societatea nu mai are nevoie de ingineri, ce-a de a cincea societate comercială cu capital privat din judeţul Giurgiu- „LIBERTY” SRL. Ulterior, Ioan Viorel Teodorescu, unul dintre cei mai prosperi oameni de afaceri din judeţul nostru, a mai înfiinţat societăţile comerciale: „Theo Impex” în 1992; „Omega Impex” în 1993 şi „Ceramica Impex” în 2003. A avut totdeauna cel puţin 50 de salariaţi cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, iar în vremurile mai bune chiar peste 200 de salariaţi. Timp de 12 ani a fost administratorul SC „Omega Impex”, doi ani a condus societatea Remat, iar din 2003 şi până în prezent este directorul SC „Theo Impex” SRL Giurgiu. Vasta sa experienţă în domeniul construcţiilor industriale şi civile, s-a clădit pe deviza: „Să dărâmi este uşor, să construieşti este mai greu!” De altfel, spune cu multă modestie, candidatul USL pentru un post de deputat de Giurgiu, Ioan Viorel Teodorescu, viaţa este făcută cu greu. Ea se construieşte cu trudă, zilnic pui o cărămidă peste alta, şi aşa mai departe. Secretul realizărilor sale are la bază „Dorinţa de a face ceva important, dar înainte de toate trebuie să ai dorinţa profundă de a realiza acel ceva, apoi să ai viziunea clară şi precisă şi s-o urmăreşti pas cu pas până la final!”

„Sunt un luptător şi un naţionalist liberal, convins”

Cea mai mare realizare a vieţii, în opinia inginerului Ioan Viorel Teodorescu, pe linie profesională, este faptul că a reuşit să supravieţuiască întotdeauna vremurilor, indiferent cât de grele au fost ele. „Sunt un luptător, BERBEC, aprig în sensul bun al cuvântului, care face totul ca să supravieţuiască. Familia este o altă mare realizare a mea, şi mai ales fiul, care îmi calcă pe urme fiind un bun inginer şi specialist în IT. În politică, precizează Ioan Viorel Teodorescu, am intrat în 1990, în PNL unde mă aflu şi în prezent, cu o scurtă pauză. Am fost două legislaturi consilier local şi acum sunt consilier judeţean, şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean PNL. Am intrat în politică pentru că atunci, în 1990, era  o şansă să scapi ţara de regimul lui Ceauşescu, regim care îngrădea libera iniţiativă. Eu provenind din bunici şi părinţi cu afaceri liberale, deci sunt un naţionalist şi un liberal, convins”. „Dacă s-ar putea da timpul înapoi, sune Ioan Viorel Teodorescu, aş alege aceeaşi profesie de inginer în construcţii, „meserie” pe care o fac de la vârsta de 14 ani. Atunci tata, care era maistru în instalaţii, mă lua cu el şi împreună cu câţiva colegi de clasă munceam în vacanţa mare două luni şi apoi cu banii câştigaţi, prin forţe proprii, mergeam la mare. Am fost tot timpul adeptul lucrului în echipă, apreciez enorm oamenii de lângă mine, le ascult părerile, iar când acestea sunt bune le accept şi le pun în practică.

„Guvernarea PDL a adus ţara în faliment”

Întrebat de ce a ales să candideze pentru un post de deputat, inginerul Ioan Viorel Teodorescu a declarat:  „Am ales să candidez pentru că numai aşa putem schimba definitiv guvernarea PDL-care a adus în ultimii patru ani ţara în faliment. Trebuie, ca din decembrie, să scoatem legi bune pentru a salva România. Agricultura  trebuie repusă în funcţiune, domeniul energetic şi IT-ul trebuie salvate şi ele, şi stimulate să se dezvolte. Am simţit că în Parlament este nevoie de oameni noi, cu viziuni noi. Sunt un naţionalist convins şi ţin la ţara mea şi la giurgiuvenii mei. În Camera Deputaţilor voi acţiona pe trei axe principale: agricultura, care trebuie subvenţionată. Sistemul de irigaţii trebuie repus în funcţiune, în aşa fel încât să crească producţia la hectar. România trebuie să îşi reia locul fruntaş în Europa şi… să nu mai cumpere grâu, ci… să exporte grâu! În domeniul energetic sunt multe de făcut, avem ape, hidrocentrale, termocentrale şi Cernavodă, centrala nucleară care trebuie finalizată, deci putem exporta şi energie electrică, nu să importăm ca acum! În domeniul IT-ului trebuie să intrăm în lumea bună, avem tineri capabili, foarte bine pregătiţi, dar din păcate nu au acces la performanţă, deoarece România nu le creează condiţiile necesare”. „Nedreptăţile şi fărădelegile fostului Guvern PDL-ist, subliniază Ioan Viorel Teodo-rescu, au provocat mari neajunsuri acestei ţări, şi în special giurgiuvenilor. Fiecare român a trăit pe propria piele măsurile aberante şi inumane provocate de guvernarea portocalie. Oamenilor li s-au tăiat pensiile şi salariile, li

s-au desfiinţat spitalele şi şcolile, şi toţi au fost jigniţi şi umiliţi. Candidez deoarece cunosc foarte bine realităţile judeţului. În rândul USL sunt oameni cu expertiză în administraţie şi implicaţi direct în rezolvarea problemelor locale. Doresc alături de ceilalţi candidaţi ai USL mai multe investiţii în judeţul Giurgiu şi mai multe locuri de muncă. Suntem hotărâţi să mergem pe acest drum, alături de Guvernul USL care a început deja să repare nedreptăţile făcute de guvernele PDL, care timp de trei ani şi jumătate a stat cu spatele la români şi cu faţa doar către propria clientelă de partid. PDL-iştii pentru bunăstarea lor au sărăcit România!” Despre celelalte intenţii ale omului politic Ioan Viorel Teodorescu vom relata mai amănunţit într-o ediţie viitoare a publicaţiei noastre. Până atunci candidatul USL la un post de de-putat de Giurgiu în Colegiul III vă urează sănătate maximă şi numai gânduri bune.

Heliade CĂLIN

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.