Astra a zdrobit-o pe Dinamo într-un meci din etapa a XVII-a a Ligii 1, scor 6-1, chiar de ziua antrenorului „cîinilor” Ionel Dănciulescu.

 

Budescu a deschis scorul în minutul 16, după ce a primit o pasă în faţa porţii, iar, la 4 minute distanţă, Takayuki a profitat de o eroare în apărarea dinamovistă şi a majorat scorul.

Golul de 3-0 a venit după o jumătate de oră de joc, prin şutul superb al lui De Amorim, iar după alte 6 minute Oros a înscris cu capul dintr-o centrare a lui Budescu.

Repriza secundă a început aşa cum a decurs şi prima, iar în minutul 69 Alibec a scăpat de lîngă un fundaş dinamovist şi l-a executat pe Marc. Nici bine nu a fost repus balonul de la mijlocul terenului, iar Bilinski a înscris golul de onoare, după o greşeală a lui Silviu Lung jr.

Ultimul gol a venit cu un sfert de oră înainte de final, după ce Boubacar a faultat în careu, iar Ben Youssef a înscris din lovitură de pedeapsă.

Ultima dată cînd Dinamo a primit 6 goluri a fost la 23.03.1958, cînd „cîinii” pierdeau cu 2-6 în faţa Ştiinţei Timişoara.

 

Echipele de start:

Astra: S. Lung – L. Rus, Oros, Ben Youssef, J. Morais – Laban, Takayuki – Enache, Budescu, De Amorim – Alibec
Rezerve: Arampatzis, Grandin, M. Cristescu, A. Chiţu, Pliatsikas, Al. Ioniţă

Dinamo: Marc – Fai, Nedelcearu, Cordoş, S. Filip – Boubacar, Elton – Lazăr, Bărboianu, C. Matei – Alexe
Rezerve: Kovacs, Durimel, S. Dobre, I. Şerban, Gavrilă, Patrick Petre, Bilinski