control1_89816300Bancnotă de 50 de euro falsă descoperită la P.T.F. Calafat

 În data de  6 mai, în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au fost sesizaţi de către un controlor de trafic din cadrul Agenţiei de Control şi Încasare Calafat, cu privire la faptul că un cetăţean polonez a încercat să plătească taxa de pod cu o bancnotă de 50 de euro falsă.

          Cu ocazia verificărilor efectuate de către lucrătorii noştri, s-a constatat faptul că persoana în cauză este cetăţeanul polonez Marcin G., în vârstă de 24 de ani, iar în urma examinării bancnotei a reieşit că aceasta nu prezintă elementele de siguranţă ale uneia autentice.Bărbatul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancnota era falsă şi că a primit-o ca rest în Bulgaria.

Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă, iar în cauză au fost întocmite actele premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de punere în circulaţie de valori falsificate.

 O autoutilitară căutată de autorităţile din Bulgaria, a fost descoperită tocmai   la Calafat

 În data de 7 mai , în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj au oprit pentru control, pe raza localităţii Catane, judeţul Dolj, o autoutilitară marca Volksvagen Transporter, înmatriculată în Bulgaria, condusă de cetăţeanul român Vasile C., în vârstă de 49 de ani.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că  autovehiculul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autoritățile bulgare în data de 25.03.2016.

Faţă de cele constatate, cetăţeanul român a declarat că nu avea cunoştinţă despre cele prezentate, el fiind doar şoferul mijlocului de transport.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt, iar autovehiculul în valoare de 18.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat până la finalizarea cercetărilor.

Bărbat cu documentul altei persoane depistat la P.T.F. Giurgiu

În data de 8 mai, în jurul orei 7.00, dimineața, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un autocar, o persoană de sex masculin care a prezentat la controlul de frontieră un pașaport emis de autoritățile engleze.

Procedând la verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana prezentă la control nu este una și aceeași cu cea din fotografia pașaportului. S-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra persoanei și bagajelor acesteia, nedescoperindu-se niciun document care să-i ateste identitatea.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanei în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar aceasta a fost preluată de autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

 (Jurnal)