Profesorii de la o scoala din Hunan, provincie din sudul Chinei, au conceput un sistem inedit de a suplimenta veniturile instituției de învățământ.

Dascălii din Yueyang solicita elevilor o taxa zilnica de 1 yuan (0,6 RON) pentru a le permite acestora să doarmă cu capul pe banca in pauza de prânz. Cine nu accepta să platească, n-are decât să doarmă unde vrea, dar nu in sala de curs. Potrivit Xinhua News, taxa trece în rândul elevilor drept “taxa pui de somn”, o expresie des întâlnită și la noi, mai ales la cei de vârsta a treia. Veniturile obținute prin această metodă sunt vărsate într-un fond pentru cheltuieli administrative. Inițial, reprezentanții școlii au susținut ca autoritățile locale au fost notificate referitor la această măsură. Mai mult, acestea și-ar fi dat acordul pentru încasarea birului.

Oficialii din domeniul educației neagă și anunță că au demarat o anchetă. Dacă se dovedește că profesorii au perceput “taxa pui de somn”, atunci se va lăsa cu sanctiuni drastice. În plus, banii vor fi returnati elevilor. Somnul, ramane!