palatul-copiilor-giurgiu-1809Palatul Copiilor din Giurgiu a intrat în atenția autorităților locale,  astfel că Primăria a făcut deja demersurile necesare la Ministerul Educației pentru a prelua în administrare această clădire.

 Așa cum jurnaliștii publicației noastre au semnalat într-un material anterior, clădirea Palatului Copiilor are nevoie urgentă de investitii de amploare (reabilitare, modernizare, construcție, dotare), lucrări pe care municipalitatea s-a angajat să le efectueze. Astfel, potrivit site-ului Primăriei, se are în vedere consolidarea clădirii, înlocuirea tâmplăriei, a parchetului, zugrăvirea, refacerea sau înlocuirea instalației electrice și termice, modernizarea spațiilor de desfășurare a activităților specifice acestui centru, eventual și dotarea cu mobilier, dacă proiectul permite.

Aceeași sursă mai precizează că decizia de a demara aceaste lucrări este determinată de faptul că Primăria municipiului Giurgiu este eligibilă în depunerea de proiecte cu finanțare natională sau europeană și poate accesa fondurile necesare acestor investiții care să asigure condiții optime pentru copiii, tinerii, cadrele didactice și instructorii de la Palatul Copiilor. Totodată, Primăria Giurgiu are capacitatea financiară de a demara aceste lucrări din fonduri proprii, pentru a moderniza spațiul în care sute de persoane își desfăsoară activitatea.

 Solicitat să ne vorbească despre această investiție Stan Truică , directorul  Palatului Copiilor Giurgiu, ne-a declarat: Suntem foarte fericiți că Primăria s-a gândit și la noi. Sperăm așadar la o reabilitare de amploare, pentru că este mai mult decât necesar să le asigurăm copiilor un mediu măcar decent de desfășurare a acestor activități educaționale. De asemenea, suntem recunoscători doamnelor din Asociația ”Inner Weehl”, care face parte din Clubul de Afaceri ”Rotary Club” filiala Giurgiu, pentru că ne-au sponsorizat la începutul anului cu materiale de birotică, rechizite școlare, instrumente muzicale și materiale sportive, toate acestea în valoare de 10.000 de lei și urmează să mai investească în jur de 5500 de euro, reprezentând valoarea refacerii tocăriei exterioare. Mai departe, ne bazăm pe sprijinul Primăriei, dar și pe cel al doamnelor de la Asociația ”Inner Weehl” și al tuturor celor care doresc să ne ajute, și ne manifestăm încrederea că peste câțiva ani, Palatul Copiilor din Giurgiu va căpăta o cu totul altă înfățisare și se va transforma într-un mic ”palat”, așa cum este și denumit, în beneficiul tuturor celor care își desfășoară cu atâta drag activitatea aici.

 În concluzie, nu ne rămâne decât să ne manifestăm aprecierea față de inițiativa autorităților locale de a reabilita Palatul Copiilor, mai ales că acesta reprezintă, fără nicio exagerare, una dintre emblemele cultural-educative ale orașului nostru, o pepinieră de talente descoperite și șlefuite cu trudă și migală  de colectivul de profesori de aici.

 (Teodora NICOLAU)